Skocz do zawartości

Żarniki d2s Philips 4300k barwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie czy używa ktoś takich żarników? jak w temacie? i pamięta jak je pierwszy raz odpalił?

dodam u mnie jest tak świecą w nocy mocno ale.. o ile w nocy barwa jest ok... tak w ciagu dnia jak zapali się xenony to jedna ''żółć''

dodam na palanikach dużo nie jezdziłem hmm ogólnie jak by podliczyć tak czas jazdy może z 5,6h to góra ale nie w ciągu dnia tylko tak ogólnie z sumując

mam też 1 roczne żarniki d2s 4300k hinole maxgear... no i w dzień świecą o wiele bielej...

czy to się wypali jeszcze czy nie ? bo dodam dośc mocno na żółto świeca..ale w nocy fajnie wszystko widać

proszę o odpowiedz

Opublikowano
Jeżeli to jest oryginalny philips to poczekaj jeszcze traszkę i będzie ok. A jeśli podróba to już tak zostanie . Ile dałeś za ten żarnik?
Opublikowano

Przerobiłem troche tych żarników i ze swojej strony na przyszłość polecam YEAKY NSSC od gościa z allegro nick M-PAQ daje 24m gwarancji i w przypadku gdy sie jeden spali wymienia od razu dwa!! Świecą super. 78zl sztuka :)

Tak jak kolega napisał poczekaj aż sie rozświetli - tak dużo osób mówi chociaż te yeaky mam wrazenie swiecą caly czas tak samo odkąd założyłem

Opublikowano

nie wiem co robić :mad2: :mad2:

ehh bo to żólte światło osłabia mnie :mad2: :mad2:

dla tego nie wiem czy nie kupić jakiś do 160zł znów :mad2: ale 5000k i mieć głowę spokojną,że żółte światło nie zapali się

czy na tych pojedzić? bo dodam tak jak mówię około 5,6h jazdy na nich było łącznie dopiero

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fakt dramat..to nic, że świece żarowe/sterownik do wymiany, ale światło musi być białe jak podjedzą się pod aligatora..Stachu mam rozwiązanie! Sprzedaj te badziewne, bo zółte, żarniki na alledrogo i za to kupisz świece i jeszcze zostanie na jakieś chinole po 3 dyszki za sztukę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz rację wywal żarniki, na których wszystko widać w nocy, ale dają żółte światło i kup takie, które będą świecić na biało, ale w nocy nic nie widać i znowu je....sz sarnę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masz rację wywal żarniki, na których wszystko widać w nocy, ale dają żółte światło i kup takie, które będą świecić na biało, ale w nocy nic nie widać i znowu je....sz sarnę.

eh dobra zostawię je bo gdyby to było 100zł to bym je wyjął i kupił inne

ale 300 wydane do tego koleś dał gwarancję 12mc podobita,paragon + napisany numer serii żarników

teoretycznie jutro będę miał + - 550-650zł

i dla tego mnie myśli naszły na żarniki od nowa za 200zł kupić

ale chyba jednak sterownikiem się zajmę.. a na tych pojeżdże

Opublikowano

Nie wiem po co się udzielam ale ok ....

Ori żarnik łatwi rozpoznać.

Co do philipsów to jest model który od początku świeci jak świecić będzie - blue coś tam.

Zwykłe ori, muszą się rozpalić/rozświetlić - zwał jak zwał.

Ja patrzyłem codziennie czy mocniej świecą aż zapomniałem o tym po tygodniu - choć po ich włożeniu i tak było za,ebiście dobre światło, też 4300.

Jedyne co mogę poradzić - to sprawdzaj ich moc - teraz i za parędziesiąt godzin - może nie jest w 100% miarodajne ale zawsze jakieś odniesienie, są od tego specjalne sprzęty przecież.

Ja mam osramy, poprzednie miałem jak kupiłem i wytrzymały 4 lata. Teraz zamiast zwykłych założyłem nightbreakery

Opublikowano

Ponad rok temu montowałem Philipsy D2S 85122VIC1 4 300 k. Po pierwszym odpaleniu świeciły na biało, tak jak trzeba :cool2:

Później nie kontrolowałem barwy, ale do tej pory spisują się dobrze. Moja wersja kosztowała 260 zł/szt. Może to szaleństwo montować takie żarniki do 15 letniego auta, ale przynajmniej mam jak na razie spokój.

Przed zakupem przyswoiłem sporą dawkę wiedzy na temat xenonów i niestety bywa, że Philipsy są podrabiane i to całkiem dobrze. Chciałem kombinować z tańszymi zamiennikami, ale stwierdziłem, że na dobrej widoczności nie ma co oszczędzać :wink:

Opublikowano

Żadne szaleństwo, co za różnica ile lat ma samochód.

Tzn że do 3 letniego i10 warto a do bmw 12 letniego już nie ....

Świecą na biało, wiadomo - ale pełną moc osiągają po określonym czasie świecenia.

Sprzedawca niekoniecznie musi to powiedzieć.

Opublikowano
Żadne szaleństwo, co za różnica ile lat ma samochód.

Tzn że do 3 letniego i10 warto a do bmw 12 letniego już nie ....

Masz rację, że wiek nie ma znaczenia, ale słyszałem już opinię, że w ten sposób podwoiłem wartość samochodu :wink:

Opublikowano
Ponad rok temu montowałem Philipsy D2S 85122VIC1 4 300 k. Po pierwszym odpaleniu świeciły na biało, tak jak trzeba :cool2:

Później nie kontrolowałem barwy, ale do tej pory spisują się dobrze. Moja wersja kosztowała 260 zł/szt. Może to szaleństwo montować takie żarniki do 15 letniego auta, ale przynajmniej mam jak na razie spokój.

Przed zakupem przyswoiłem sporą dawkę wiedzy na temat xenonów i niestety bywa, że Philipsy są podrabiane i to całkiem dobrze. Chciałem kombinować z tańszymi zamiennikami, ale stwierdziłem, że na dobrej widoczności nie ma co oszczędzać :wink:

to są 4600k a nie 4300k

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No przecież ładnie świecą,a w nocy dobrze widzisz - Stachu o co Ci chodzi?? Zajmij się robotą! :mrgreen:
Opublikowano
No przecież ładnie świecą,a w nocy dobrze widzisz - Stachu o co Ci chodzi?? Zajmij się robotą! :mrgreen:

no jak ładnie jak na żółto... to roczne d2s max gear 4300k jak żałożyłem to dośc biało

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Eee tam żółty! Ładnie jest i widać, że ksenony. Ja bym się odwrócił za takim autem:cool2: Daj spokój z tymi ksenonami już, bo szukasz dziury w całym.
Opublikowano

Na żółto to Ci świecą postojówki, xenon swieci tak jak trzeba - nie kombinuj na siłę!

Opublikowano

ok zostawiłem philipsy w nocy nawet fajnie widac

ale..

światła ustawione.. na prostej drodze nikt mi nie mrugał a specialnie 20km jechałem się przejechać..natomiast jak podjeżdżam pod górkę jakaś to xenony dają bardzo wysoko DO samych drzew aż i jak ktoś wyjeżdża na górkę to mruga... a światła dobrze ustawione...

Opublikowano
ok zostawiłem philipsy w nocy nawet fajnie widac

ale..

światła ustawione.. na prostej drodze nikt mi nie mrugał a specialnie 20km jechałem się przejechać..natomiast jak podjeżdżam pod górkę jakaś to xenony dają bardzo wysoko DO samych drzew aż i jak ktoś wyjeżdża na górkę to mruga... a światła dobrze ustawione...

to chyba normalne do szkoły chodził :?: na fizyce nie uczyli jak zachowuje się światło :?: