Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zauważyłem że zaczyna mi się przecierać zawleczka rury którą zapina się na kolektor dolotowy i chcę kupić nową - wiecie gdzie to dostać i czy jest ogólnie dostępne oprócz całego przewodu?

Zapinka wygląda tak:

http://1drv.ms/1OihkLA

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano
Jezeli wymiary sie zgadzaja z e61 535d moglbys kupic taka zapinke do ..... skody ;). Nie zartuje przerabialem temat i zeby miec oryginal musialbym kupic cala rure. W skodzie koncowki tej zapinki sa wygiete delikatnie do srodka ale zwyklymi kombinerkami mozna wyprostowac. Jezeli chodzi o szerokosc druta z jakiego jest wykonana to pasuje idealnie. Nawet lepiej sie "wklikuje" od oryginalu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Pisałem juz w innym poście na ten sam temat, że od skody pasuje ale trzeba trochę odgiąć zakończenia bo spada z rury. Zrobiłem to i już od kilku kkm jest ok. Cena w ASO Skody to ok 4zł brutto i są dostępne od ręki.

-------------------

Artur

• 3 lata później...
Opublikowano

Panowie ja co jakiś czas muszę poprawiać ta zapinkę, bo spada z mocowania swojego. Możliwe, że już jest stara i nie trzyma odpowiednio mocno?

Muszę kupić nową ? Bo jest to uciążliwe i denerwuje mnie, że muszę rurę intercooler poprawiać na swoje miejsce

Opublikowano
Możliwe, chociaż stawiałbym na wyrobione gniazdo. Wymienić nie zaszkodzi. To kilka zł a zapinkę dostaniesz w każdym motoryzacyjnym bo pasuje od 1.9 i 2.0 tdi z grupy vag.