Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję doposażyć BMW F32 w komfortowy dostęp - czekam teraz na informację czy się da i jak to zrobić + ile kosztuje.

Będę tu informować o szczegółach dla pozostałych forumowiczów

ale...

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w doposażeniu w komfortowy dostęp serii F?

Wiem, że bez problemu można zrobić od 5tki w górę ale nie wiadomo dokładnie jak jest od serii 1 do 4.

Pozdrawiam,

M.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Do wymiany FEM na ten obsługujący dostęp komfortowy oraz klamki zewnętrzne. Po za tym montaż anten i uzupełnienie instalacji elektrycznej, etc...

Cena może okazać się zaporowa...

Opublikowano
Sądzisz, że FEM do wymiany? W serwisie "domniemają" że ten który mam może obsługiwać komfortowy dostęp i wymagane jest jedynie - klamki, anteny, okablowanie i programowanie. Kluczyk zostaje ten sam

Pozdrawiam,

M.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Domniemają :o

Wiem to z autopsji.

Dopisz do wyposażenia opcję SA322 i wykonaj kontrolę komponentu a zobaczysz, że w jej wyniku otrzymasz żądanie wymiany modułu FEM.

To, że w katalogu ETK nie ma podziału na moduły FEM z CA i bez CA nie oznacza, że Twoje auto posiada właściwy moduł.

Prawie zawsze jest tak, że elementy na pierwszy montaż nie wspierają pełnej listy dostępnego wyposażenia chyba, że zamówisz auto w pełnej konfiguracji.

Przykładów można mnożyć wiele...

Np. auto z serii F3x nie posiadające PDC, wymagać będzie wymiany modułu REM po doposażeniu w opcję SA508.

W serii E9x, montaż xenou z systemem samopoziomowania to wymiana modułu FRM.

... itd.

• 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego, zamawiałeś to może? Bo jestem zainteresowany takim modem i chciałbym wiedzieć, czy faktycznie wysyłają do Polski.
Opublikowano
Zdajecie sobie sprawę ze fabryczny comfort access w F30 dziala tylko na przednie drzwi? Nie bylo opcji na drzwi tylne. Chociaz uzytkownicy na bimmerfest dokladali rowniez na tyl (wykorzystali m.in. klamki przednie z CA). Wg mnie nie warto doposazac w to o ile nie ma tego seryjnie.
Opublikowano
Mialem wczesniej auto w ktorym dzialalo na wszystkie drzwi, teraz mam BMW w ktorych tak jak napisales dziala tylko na przednie i nie uwazam to za jakas szczegolna wade. W praktyce nie odczuwam wiekszej roznicy w korzystaniu. Wiadomo ze musze najpierw dotknac przednia klamke ale to trwa ulamek sekundy.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy czy ktoś z was doposazal w komfortowy dostep i ma doświadczenie w tym temacie?

Wiem ze potrzeba klamki,anteny odpowiednie okablowanie i ewentualnie FEM.

Duzo jest zabawy z tym,czy lepiej sie za to nie zabierac :?:

Opublikowano
Pod linkiem, który wysłałem masz zestaw P&P.

Tak i kosztuje ponad 700$ :mad2:

A z tego co wyszukalem na Ebay to klamki na przod max 150€,antena 50€(5szt) okablowanie-60€

Jest chyba roznica miedzy 200-300€,a 700$