Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam prośbe do forumowiczów.Chciałbym aktywowac w swojej buni e46 komputer pokładowy ze wszystkimi ukrytymi funkcjami oraz dodatkowymi opcjami.Zmieniłem manetke na taka z przełacznikiem,zkapiłem interface i za cholere nie potrafie tego tematu ugryźć, :mad2: pomimo że czytałem że jest to dosyć prosta sprawa.Po prostu moje umiejętności informatyczne z obsługi komputera ograniczają sie praktycznie do korzystania z neta a tak poza tym to jestem w tym temacie "zielony"... :cry: Czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku,jak przedszkolakowi,jak aktywowac ten przycisk BC.Za ewntualną pomoc będę bardzo,bardo wdzieczny....serdecznie pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.
Opublikowano

Było http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=79911

Jakie dodatkowe ukryte funkcje w bc mozna aktywowac?

Żadne. Śr. prędkość, śr. spalanie, zasięg, zegarek, temperatura - tylko 5 funkcji.

Poza wymianą jak w temacie wyżej, wyciągasz NCSem konfig FSW_PSW.MAN ze sterownika zegarów KMB, zmieniasz

BC
nicht_aktiv

na

BC
aktiv

Dalej kodujesz to tak samo jak wszystko inne i masz BC. To tak w dużym uproszczeniu.

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam. Odgrzeje temat, probuje zakodowac bc ale mam problem, manetka podlaczona, wtyczka z 4 pin idaca do manetki z przyciskiem bc. W ncs wyciagam plik man z modulu KMB ale nie mam nigdzie pozycji BC zeby zmienic na aktiv w pliku trc. Ktos pomoze co moze byc nie tak?