Skocz do zawartości

Delikatnie skrzywiona kierownica E90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, niedawno kupiłem auto i widzę, że ma lekko przekręconą kierownicę w prawo na wyprostowanych kołach. Przekręcenie jest może ok 0.5 do 1cm. Sprawdzałem auto i generalnie nie czuję, że ściągało w prawo, może minimalnie przez to, że jest lekko skręcona.

Co może być tego przyczyną? Auto jest raczej bezwypadkowe od pierwszego właściciela, oryginalny lakier, więc raczej przygód nie miało, od czego kierownica mogła się lekko przestawić?

Czy jak pojadę na sprawdzenie geometrii to jest szansa, że tam to poprawią?

Opublikowano
Może być to wina opon.
Opublikowano

przy zbieżności powinni Ci ustawić na prosto chociaż wiele warsztatów ustawia koła i oddaje z kierownicą krzywo twierdząc że swoje zrobili, w autach grupy vag nie było problemu bo kierownicę można było kilka ząbków przestawić samemu w bmw natomiast zdziwiłem się gdyż po zdjęciu kierownicy wieloklin ma zgrubienie które pozwala na założenie kierownicy tylko w jeden przewidziany sposób :(

to gdzie kupiłeś i od kogo ma małe znaczenie, większa dziura itp. i masz po zbieżności , jak dopiero kupiłeś to sprawdź ciśnienia w kołach rozpiskę masz po otwarciu drzwi kierowcy

Opublikowano
Wizyta w dobrej stacji diagnostycznej, powinna rozwiazac problem.