Skocz do zawartości

Bmw e39 98r Kontrolka AirBaga, mata pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdź kogoś kumatego to ci ją wyłączy kompem i problem z bani.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam!

Po paru godzinach poszukiwań znalazłem odpowiedni sklep u mnie w mieście gdzie były dioda i rezystor. Wszystko polutowałem jak powinienem lecz kontrolka po skasowaniu błędu nadal się świeci. Co najlepsze podłączyłem pod kompa dopiero gdy odciąłem przewód i wlutowałem diodę razem z rezystorem a na kompie pokazał się błąd napinacza pasów :duh: . Wiec muszę pogmerać w stykach napinacza tylko za bardzo nie wiem gdzie się znajduję, a diodę z rezystorem usunąć i kabelki połączyć. Miał ktoś już taki błąd?? Jak go usunąć ?? Dodam, że ten błąd pojawił się gdy moja kobita gwałtownie przesunęła fotel do tyłu :nienie:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pod fotelem jest duża wtyka z przewodami od maty i od napinacza.

Normą jest to , że ta wtyka nie łączy.

Trzeba nią się zająć.

Porozginać piny lub polutować w cholerę na stałe.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
W sobotę jeszcze raz wszystko rozbiorę i pogmyram, teraz nie za bardzo mam czas... Wymieniałem ostatnio uszczelkę pod kapą zaworów ponieważ trochę ciekło i teraz znowu cieknie ale z innej strony... muszę to znowu rozebrać i ładnie przeczyścić i posmarować sylikonem wysokotemperaturowym:) Trzeba dbać ponieważ do następnych wakacji będę go dużo eksploatował, a w wakacje mam nadzieję, że kupię e60 :norty: . Nie ma co, BMW miażdży komfortem auta, którymi jeździłem.