Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas gaszenia silnika słyszę dziwne huczenie, takie hhuuuuuuuu. Buczenie słychać tak około 15-20 sekund. Na 10 gaszeń, 2 są bez słyszalnego dźwięku.

Dźwięk dochodzi z okolic filtra powietrza. Myślałem że to turbo, ale po sprawdzeniu okazało się, że jest ok.

Nie jest to na pewno odgłos dwumasy, po wymianie nie ma zmian, ani wentylatora chłodnicy :)

Spotkał się ktoś z takim zjawiskiem

Pozdrawiam

Opublikowano
Ciężko stwierdzić nie widząc nawet auta. Czy posiadasz u siebie w aucie klapę gaszącą? Mogą to być także początki rozwalającego się koła pasowego, zafajdany nagarem kolektor, odma...lub zupełnie coś innego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też mam ten dźwięk podczas gaszenia auta. I nie mogę zdiagnozować co to jest. Do tego słychać delikatne huczenie przy całkowitym zdjęciu nogi z gazu w okolicach 2tys. obrotów.
Opublikowano
Może ktoś z Wrocławia mógłby pooglądać oba auta. Mamy ten sam problem. U mnie kolo pasowe wygląda całkiem dobrze, przy wymianie paska uruchamiałem silnik bez pasków i dźwięk nie znikną. Klapa gasząca nie wiem czy działa przy odpuszczaniu gazu? Raczej nie?