Skocz do zawartości

BMW e46 Toruing 2001r PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Po wymianie modułu komfortu działa wszystko oprócz otwierania/ zamykania drzwi z pilota.

Elektryk zaprogramował nowy moduł, lecz opisany wyżej problem nadal pozostał.

Baterie w pilotach sprawne.

Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyn tej awarii ?

Proszę o pomoc.

Opublikowano
A czy modul jest o identycznych symbolach jak stary? Dlaczego wymieniales stary, co bylo z nim nie tak i czy byl on nie sprawny od kupna wozu. Pytam bo mialem ten sam problem po kupnie auta ze pilota nie dalo sie zaprogramowac... okazalo sie ze sprzedajacy wepchal byle jaki moduz zeby tylko szyby dzialaly, zamki z kluczyka a mi mowil ze baterie w pilotach popadaly. Wejdz na http://www.realoem.com/bmw/enUS/select wpisz 7 ostatnich znakow VIN i poszukaj w kategoriach swojego modulu, bedziesz mial symbole pasujacych, ja mialem trzy. Kupilem pasujacy i piloty sie normalnie przyprogramowaly.
Opublikowano
Tak, numery są identyczne. Dziś dodatkowo wymieniłem wzmacniacz sygnału, który jest w tym spojlerze z tyłu na szybie, lecz to nic nie pomogło.
Opublikowano
M@rcin94, jestem dokładnie w tej samej sytuacji co Ty, moduł komfortu ok, wzmacniacz anteny ok a piloty nie działają, kupiłem baterie na wszelki wypadek i chyba udam się do jakiegoś speca bo pomysłów brak. Chyba że ktoś ma jakiś jeszcze pomysł?
Opublikowano
Ja moduł przełożyłem od kumpla na chwile (wyższa wersja) i nadal nic, z przycisku z konsoli jest ok, z kluczyka zamyka wszystko. Po co wymiana przekaźników? Gdyby były walnięte to któraś z czynności by nie działała.
Opublikowano
Ups. Nie zrobiłem tego, zaraz poszukam jakieś instrukcji na forum i dam znać, rozumiem że jak oddam moduł koledze to operację będę musiał powtórzyć również w jego aucie aby działał poprawnie?