Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Trochę się naszukałem i tu pasuje najlepiej a odpowiedzi nie znalazłem. Otóż do rzeczy. Mam radio BMW Business CD Philips PH9860W. Układ jaki w nim siedzi to TEA6320. I mam pytanie, w które nóżki się wlutować aby uzyskać wyjście na wzmacniacz? Stosować jakieś kondensatory? I czy w ten układ mogę też wpiąć kabelek aux? Proszę o prostą ale konkretną poradę. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!

• Moderatorzy
Opublikowano

Coś poczytałem, wyjście na wzmacniacz musiałbyś lutować przed końcówkami mocy w radiu (o ile dobrze zrozumiałem).

A jak coś to możesz sobie kupić to co w orygiale napędza HiFi - wzmak LOEWE, jak trafisz z okablowaniem to może być w miarę dobre rozwiązanie:

http://allegro.pl/wzmacniacz-hi-fi-bmw-e38-e39-i5642014337.html

Mam coś takiego u siebie w kombiaczu i całkiem daje radę. Po przesiadce z mojego seadana (gdzie zmieniałem beckera kaseciaka na CD53 alpine i głośniki z przodu na jakieś lepsze) to wgniotło mnie w fotel :) Ale jak ze wszystkim, zawsze mało i u siebie też kombinuję, powiększyłem już suba w bagażniku, a zaraz zmieniam kaseciaka beckera na Alpine CD53.

Opublikowano
Wzmacniacz już mam i suba też ale podłączony pod głośniki z tyłu poprzez konwertery RCA i nie zadowala mnie jakość dźwięku mimo, że konwertery do najtańszych nie należały. Dlatego zależy mi na bezpośrednim wyjściu z radia. Też dużo czytałem, ale opisu do mojego modelu nigdzie nie ma. Wystarczy, że ktoś mi powie gdzie mam się wlutować.

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!