Skocz do zawartości

dziwna praca klimatyzacji.Potrzebna pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie znalazłem podobnego problemu występującego w moim przypadku.A więc chodzi o dziwną pracę wentylatoa klimatyzacji od paru dni,wentylato załącza się -wszystko działa bez problemu do momentu zagrzania się silnika-wtedy klimatyzacja nie chłodzi-z kratek leci ciepłe powietrze,wentylator nie załącza sie,sprężarka pracuje i rozłącza ale nie chłodzi.Dodam że nabicie klimy jest prawidłowe -wszystko ok.Byłem u kilku gości ale tylko kasa i żadnego rozwiązania.Proszę o pomoc -sugestie-podpowiedzi co robić.E 46 320d.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najprawdopodobniej wina jest po stronie wentylatora. U mnie były podobne objawy. Klima chłodziła tylko podczas jazdy w trasie w mieście było tak jak u Ciebie. Ciepłe powietrze z kratek. Wyciągnij wentylator i sprawdź czy wszystkie przewody są ok zwłaszcza przy silniczku wiatraka i przy module w miejscu ich lutowania. Pootwieraj te puszeczki i sprawdź ich stan. Moga być tak zaśniedziałe że po prostu sie ułamie. Tak też było w moim przypadku i klima nie działała.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Dziwne jet właśnie to że do pewnego momentu wentylator pracuje normalnie -załącza moduluje szybkość -natomiast po czasie jak silnik dobrze zagrzeje dzieją się te objawy.Myślę że jakby wentylator to od początku by nie załączał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najprawdopodobniej może być uszkodzony czujnik wysokiego ciśnienia ale i być może coś dzieje się z wentylatorem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
te wentylatory mają dwa biegi pewnie działa Ci Tylko ten pierwszy dlatego tak się dzieje. Kolega daski też moze mieć racje. przyczyn moze być kilka ale nie dowiesz sie jak nie zaczniesz sprawdzać . Podepnij auto pod komputer zobacz jakie ma błędy

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii