Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów, mam taki problem, mianowicie przy uruchomieniu samochodu piszczy mi coś ...hmm podejrzewam że albo napinacz paska albo rolka albo alternator, napinacz zamowiłem rolke też a alternator jak zdemontuje to oddam do warsztatu. Ok i o co chciałbym zapytać, o to czy wentylator chłodnicy wychodzi do góry czy dołem bo podejrzewam że łap tam nie wsadze bez jego demontażu. Robił to ktoś z was? i czy jeszcze warto wymieniać przy tej okazji te dwa paski mimo że wyglądają na ok. Za bardzo nie chciałbym ruszać ich bo moge mieć problem z tym streczowym. nigdzie nie moge znależć na forum jak sie zdejmuje ten wentylator chlodnicy. Auto ma 250tyś przejechane.

Z góry dzięki za pomoc. Andy.

Opublikowano
Ok i o co chciałbym zapytać, o to czy wentylator chłodnicy wychodzi do góry czy dołem bo podejrzewam że łap tam nie wsadze bez jego demontażu. Robił to ktoś z was?

Wentylator podnosi się do góry. Po lewej stronie (od góry, stojąc przed autem) jest wkręt, (w przypadku automatu) u dołu po prawej śruba przykręcona do chłodniczki oleju skrzyni.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
No i jaka była przyczyna piszczenia? Ja mam 318d i tez ostatnio pod maska zaczeło piszczec z przodu silnika i myslałem ze to wlasnie koło pasowe ale po przeczytaniu kilku wpisow i uwazniejszym przysluchaniu sie mysle ze wina jest w alternatorze. moze łozyska? Ciekawy jestem jaka przyczyna byla u Ciebie
Opublikowano

Hej,

A piszczy cały czas czy tylko w momencie odpalania slychac pisk. Bo u mie tylko taki 1sek pisk jak sie auto odpala. Tez zastanawiam sie co to jest. Wystepuje tylko czasem.

Pozdr

Tomek