Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuje pomocy w mojej X5 panorama nie zamyka sie,ale przyczyna jest druga czesc ta mniejsza. Wiem,ze mozna zrobic,ze ona bedzie nie czynna a wieksze szklo bedzie chodzic.Pytanie jak to zrobic? Jakies zdj.,albo opis
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

tu masz opisane trzeba zamknąć tylną szybe ręcznie , potem wyciągnąć spinki od prowadnic i postępować tak jak na filmie... dach będzie działał ale bez małej szyby.

Mam u siebie to zrobione w X5 ale nie jest to dobre rozwiązanie..... w panoramie są luzy i podczas jazdy slychać stukanie z szyberdachu

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam u siebie zrobiony ten sam patent, i zadnego stukania nie slysze, widocznie to kwestia indywidualna :) Minusem jest za to praktycznie zerowa wentylacja w trybie uchylnym, ale coz - cos za cos.

Z ciekawostek: gosciu, ktory mial mi to naprawiac, stwierdzil, ze zeby to dobrze zrobic trzeba wymieniac prowadnice, linki, na ori czesciach to bedzie 1800PLN. Podziekowalem :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Co zrobić w przypadku gdy dach nie odsuwa się wcale. Działa tylko tryb wentylacji... Czy można go jakoś zmusić do wsunięcia bez odkręcania szyby?

PS.Witam się serdecznie z zacnym gronem...

Opublikowano

Spróbuj go zaprogramować tak jak na powyższym filmie, jeśli to nic nie da, czeka Cię naprawa mechaniczna.

Osobiście gdy kupowałem swoje auto, także nie działała mi tylna szyba. Było to na tyle upierdliwe że musiałem dać do naprawy, gdyż w trakcie jazdy ciągle skrzypiało i wkur.......

Jak by ktoś nie wiedział nasze panoramy produkowane były przez firmę Webasto, nie należą do idealnych konstrukcji, gdyż prowadnice są plastikowe i z biegiem lat po prostu pękają i kruszą się.

Osobiście naprawiłem cały dach na tip top gdyż nie lubię jak coś nie działa, trochę bolało mnie to finansowo ale cóż, to jest BMW, zrekompensuje mi to wszystko za każdym razem gdy do Niej wsiadam :cool2:

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif