Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Koledzy.Chciałbym założyć w swoim aucie tempomat i mam kilka pytań bo w internecie znajduje trochę sprzeczne informacje.Proszę o ewentualne odpowiedzi osoby,które rzeczywiście mają wiedzę w tym temacie.W moim BMW mam zwykłą trójramienną kierownicę...na tablicy przyrządów znajduje się z kolei kontrolka tempomatu,aczkolwiek mój samochód nie jest w niego wyposażony.I pytanie czy wystarczy,że zmienię obecną kierownicę na wielofunkcję czy trzeba zmienić coś w oprogramowaniu?Jeśli tak jaki może być przybliżony koszt takiej "imprezy"?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I pytanie czy wystarczy,że zmienię obecną kierownicę na wielofunkcję czy trzeba zmienić coś w oprogramowaniu?Jeśli tak jaki może być przybliżony koszt takiej "imprezy"?

W sumie szkoda było twojego czasu na pisanie i czekanie na odpowiedź. Bo to już wszystko na forum jest. Ogólnie potrzebna kierownica, moduł sterujący, linka gazu i siłownik. Coś jak tu:

http://allegro.pl/tempomat-bmw-e46-316i-318i-kompletny-slask-i5120098939.html lub odpowiednio drożej nowy zestaw z ASO. Kodować nie trzeba.

Opublikowano
2 miesiące temu zakładałem u siebie tempomat do tego silnika. Jeśli chcesz to pisz na priv to Ci wszystko dokładnie wytłumacze co Ci jest potrzebne. Ale uwierz, że nie jest tego mało :)
Opublikowano
Dziękuję Koledzy za odezw,do Kolegi "PIONIERA" wysłałem wiadomość prywatną.Pozdrawiam