Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Do tej pory jeźdźiłem f11 i passatem autami też nie małymi ale jednak troche mniejszymi.

Dlatego zastanawiam się jak X5 sprawdza się w zatłoczonym mieście.

Macie problemy ze znalezieniem miejsca do zaparkownia?

albo przejazdem przez wąskie uliczki? - mam wrażenie, że przejazd przez krakowski Kazimierz to będzie spore wyzwanie.

A może są jakieś inne rzeczy, które Was wkurzają w poruszaniu się po mieście?

Wkrótce się przekonam na własnej skórze(karoserii) bo swoje f15 odbieram we wrześniu.

Jeśli jednak podzielibyście się swoimi uwagami byłbym wdzięczny.

Z góry dzięki.

Opublikowano
Ja się przesiadłem z F11 do F15 i na początku rzeczywiście nie było za ciekawie. Dodatkowe parę cm szerokości robiło różnicę na wąskich drogach ale udzie się przyzwyczaić. Jeśli chodzi o parkowanie to w Luksemburgu akurat miejsca pod hipermarketami są wystarczająco szerokie i ludzie uważają żeby ci drzwiami nie przyłożyć, ale w takiej Francji to masakra. W PL będę dopiero na święta i na pewno na hipermarketowych parkingach będę parkował daleeeko od wejścia :)

Pozdrawiam,

Patgor

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżdżę po Krakowie moją X5 od 3 - 4 miesięcy.

Dotychczas nie miałem problemów, choć fakt, trzeba na wąskich uliczkach ostrożnie.

Na Kazimierzu jeszcze nie byłem.

Parkowanie - bardzo wygodne. Bardzo dobra widoczność do tyłu + czujniki.

Dotychczas jeździłem starym SAABem cabrio - do tyłu widziałem tyle co nic, w dodatku wystawał mu z tyłu bagażnik.

W X5 auto kończy się zaraz za przednią szybą, co znacznie ułatwia sprawę.