Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

przyszlo mi do glowy :mad2: zeby zakupic kolejne autko

oczywiscie wybor jest duzy: BMW lub ... BMW :roll:

ale powaznie: mysle o 530d, rocznik ok 2003, automat oczywiscie, wypas ile sie da

auto ma sluzyc jako pojazd rodzinny (2+2 szkraby), zastanawiam sie nad kombi (wiecej sie upchnie pod dach - choc wyczytalem tu i tam na forum, ze tak naprawde duzej roznicy nie ma w stosunku do sedana)

zastanawia mnie jednak duzy rozrzut przebiegow: na allegro takie sa z przebiegiem > 150 tys km, na mobile.de mozna nawet w okolicach 50 tys km wyluskac

oczywiscie, wolalbym < 100 tys km bo auto potrzebuje do jazdy, niekoniecznie w strone warsztatow

czyzby te auta z mobile.de byly z przekreconymi licznkami ?

jakos nie wierze ;-(

pytań mam pare:

1-czy to jest ekonomiczne/bezawaryjne auto ?

2-co z wyposazonenia dodatkowego w tych autach bywalo (uklady stabilizacji trakcji, szyberdach, komputer itp) ?

3-jechac po auto samemu czy zdac sie na "naszych" sprzedawcow i z nimi jechac ? a moze kupic w polsce (ups, strach sie tego bac mysle :jawdrop: )

4-czy auto z zalozen jak wyzej bedzie jeszcze spokojnie jezdzilo 5 lat (150 tys km) bez zagladania do ASO ? (zakladam "normalne" uzytkowanie)

5-ha, czy to jest w ogole sensowny pomysl czy ... kupic busa rodzinnego ? (hmm, do e34 na tylnej kanapie poza 2 fotelikami dla dzieci juz niewiele wchodzi)

6-a moze e38 ? jednak na ekonomie w tym przypadku liczych chyba nie mozna chociaz zdaje sie, ze bagazu by wiecej do niego weszlo

juz mi sie troche znudzilo dokladanie do mojej e34 z 1993 - ale tak naprawde dostalem syndromu "strachu", ze mi zas gdzies stanie (auto) w drodze i zostanie tylko laweta - z 2ka dzieciakow jest to srednio przyjemna sprawa

no, jakby ktos z Sz. forumowiczow mial cos do powiedzenia na ten temat to bylbym zobowiazany

zh
Opublikowano
wiecej sie upchnie pod dach - choc wyczytalem tu i tam na forum, ze tak naprawde duzej roznicy nie ma w stosunku do sedana)

jak sam zauwazyles pod dach sie nie upcha do sedana :wink:

zastanawia mnie jednak duzy rozrzut przebiegow: na allegro takie sa z przebiegiem > 150 tys km, na mobile.de mozna nawet w okolicach 50 tys km wyluskac

ogolnie w nowszych samochodach sa straszne rozbierznosci cenowe, ale biorac pod uwage ze np wyposazenie w malza 5-c kosztowalo tyle co cale auto w standardzie, to mozna sobie wydedukowac, ze niektore egzemplarze z ta sama iloscia kilometrow beda duzo drozsze. Albo inne z mniejsza tansze tylko dlatego ze sa prawie bez wyposazenia.

powiem szczerze ze wolala bym za ta sama cene 150tys z super wyposazeniem niz 50tys prawie goly.... czlowiek sie szybko do dobrego przyzwyczaja :twisted2: a dla dobrze utrzymanego i serwisowanego auta 300 i wiecej tysiecy kilometrow to przy tym silniku i technice pikus.

oczywiscie bez wymiany scieralnych czesci sie pozniej nie obejdzie, ale tak jast w kazdym aucie

bezawaryjnosc i ekonomicznosc hmmm tu jest to co pisalam wyzej, jezeli auto jest w dobrym stanie, to nie ma sie czego bac. Teraz mamy prawie 140tys i poza serwisami nie robililismy jeszcze nic... wiem ze przyjdzie na nas tez pora, ale to normalka.

W poprzedniej E39 528i przy 180 tys walnal nam stabilizator z jednej strony i w tym samym czasie poduszka nivo z tylu.... dwa razy A4 przed remontem :twisted:

co do wyposazenia, to mozna bylo sobie zamowic prawie wszystko co dusza zapragnela :mrgreen: szczegolnie w koncowce po liftingu...

a co do pojemnosci rodzinnej, to na ten temat sie nie wypowiem .... moj pies sie miesci :mrgreen:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajomy niedawno kupił taką beemeczke tylko z roku 99 i z przebiegiem ok 260 tyś za 36 tyś, bardzo ładna, zadbana. Nic się specjalnie nie dzieje a zrobił ok 3 tyś, więc też ciężko powiedzieć, jedyny problem to jak ma mało paliwa (ok15l) to gaśnie... i jak narazie przyczyna nie jest znana... ale pozatym w mieście pali 9 litrów i się raczej nie oszczędza. Kup z kierownicą multifunkcyjną bo to naprawdę super sprawa:)