Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam bede wymienial wydech w e36 sedan 316i. Co polecacie zeby byl glosny basowy i mial ladna koncowke? Moze to byc jakas przerobka oryginalnego i nie musi byc legalne. Ma ktos cos takiego ztobione ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaki masz budżet na ten wsiotjuning? W cenie dwóch balotów siana to zrób przelot, rura 2 cale od kanalizy w sam raz.

Jak masz troche więcej balotów to możesz końcówkę kupic z ultera i dospawać do tłumika zwykłego z Izawita, ale wtedy może byćza cicho.

Jak już masz wartoś całej przyczepy balotów, to możesz kupić dedykowany sportowy tłumik z Ultera, który wytrzyma 10 lat, brzmi ładnie i ładnie będzie wyglądał.

PZDR>

Opublikowano
Budzetu jest tyle ile trzeba. Nie mam okreslonej ceny. Wolalbym jak najtaniej ale jak sie nie da to nie bedzie problemu z kupnem nowego. Myslalem o jakis strumienicach czy cos w tym stylu ale pytam bo nie znam sie na tym i nie wiem czy to pomoze
Opublikowano
Ja do 318is miałem zamontowany wydech z Audi 2.8, ale dźwięku jak z V8 nadal nie było ;]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sławek, bo 2,8 to było v6. Kolego, jak masz kasę to kup dedyka z ultera. Strumienica pogorszy osiągi pojazdu a zwiększy tylko chałas.

PZDR>

Opublikowano

lepiej byś zrobił jakbyś zmienił olej, płyn hamulcowy i kupił dobre tarcze i klocki.

zostaw ten tłumik w spokoju, po co chcesz budzić innych ludzi, pod remizą już szacunu nie uzyskasz, dziewczyna na to nie lecą. To były dawne czasy. Zadbaj o lakier i zrobisz wiekszy szacun niż buczących wydechem w starym bmw, gdzie pierwszy lepszy lanos czy tico cie zostawi w tyle.

ehh czekam na czas kiedy już nigdy nie zobaczę takiego tematu jak ten :mad2: :cry2:

szukam
Opublikowano
Oleje i plyny juz wymienione tarcze i klocki sa dobre. Laski nie maja na to leciec bo mam juz zone. Lakier bedzie nowy. Nadwozie przygotowane tylko czekam na lakier. A co do zostawiania w tyle to mi nie przeszkadza. Ja tez zostawiam w tyle nie jedna beemke jak jade rodzinnyn s-maxem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po 1.

To stosuj się do... viewtopic.php?f=68&t=120678

Co do tłumika to.

Jeżeli chcesz...

http://saiti.home.pl/final/index.php?route=product/product&product_id=1043&search=e36

To gotowiec, ale spawają z kwasiaka wszystko co chcesz- oczywiście za odpowiednie pieniążki :wink:

Ulter szybko rdzewieje i się rozlatuje ja osobiście nie polecam ich wyrobów. Rdzewieją nawet końcówki chromowane co to niby nie powinny. Sam osobiście też miałem Tłumik od nich...przez 2 lata.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cichy to mam inne doświadczenie. Mialem uniwersalny tłumik sportowy ulter przez 80 tyśkm w warturbug z LPG, potem ten sam mój tata miał prze kolejne 5 lat i 80 tyś w swojej BMW nim padł.....

PZDR>