Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem że było milion razy w różnych miejscach ale ja o czymś innym.

BMWWhat pokazuje że ostatnie wypalanie było 32tys km temu. Jakieś dwa miesiące temu (ok 3tys km temu) zacząłem jeździć głównie po mieście i miesiąc temu wywalił błąd zapchanego filtra, zrobiłem mu wymuszone wypalanie które niby zrobiło się ok ale po 300km znowu wypaliło błąd który przestał się pojawiać po przejechaniu 1,5tys km po niemieckich autostradach (znaczy przedmuchało się pasywnie).

Wniosek jest dla mnie taki że po prostu nie załącza wypalania. Oczywiście mam błędy zapchanego filtra i uszkodzenia sondy lambda. Ilość sadzy obecnie to 37g.

I teraz pytania:

Czy błąd lambdy to przyczyna czy skutek zapchanego filtra?

Jakie parametry mogę sprawdzić przy pomocy bmwwhat (mam full wersję i ich adapter) by dowiedzieć się jaka jest przyczyna niewypalania?

Dla użytkowników bmwwhat:

jak przesłać logi z parametrów? Mi na maila wysyła plik txt który jest kompletnie nieczytelny.

pisze mi że dla mojego silnika nie ma monitoringi i regeneracji dpf a na ich stronie stoi że jest... coś źle robię?

pozdr

s

Opublikowano

Wniosek jest dla mnie taki że po prostu nie załącza wypalania. Oczywiście mam błędy zapchanego filtra i uszkodzenia sondy lambda. Ilość sadzy obecnie to 37g.

Niedługo dojdzie do 70% i może ci przejść w tryb serwisowy

Opublikowano
Wiem , więc muszę zadziałać i naprawić przyczynę braku wypalania a chciałbym uniknąć wymieniania na ślepo czujnika ciśnienia, lambdy, egr czy bógwie czego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamykam - pytanie bylo juz milion razy. Poszukaj albo podeptnij sie pod istniejacy temat.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.