Skocz do zawartości

E39 2.0 LPG 98r. m52 Czego tu brakuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka:)

Układ odpowietrzony, a odpowietrznik wkręcony. Wkręt ktory był wkręcony był praktycznie zjedzony przez płyn ale udało się wkręcić. Płyn dolany wiec powinno być dobrze:). Z gazem mam problem ponieważ, nie działa na jednym cylindrze.. Jutro autko będzie zrobione i mam nadzieje, że bedzie się wreszcie przyjemnie jeździło. Dzięki Panowie za rady i dam znać jak z gazem.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dalej:D. Działa? Działa. Jadę zaraz zrobić większy otwór w bloku na śrubę.. Wymieniałem uszczelkę kapy zaworów, ponieważ ciekł olej z jednego miejsca i śmierdziało olejem w środku. Okazało się, że jakiś debil urwał gwint i przykleił śrubę... Mam wszystko co potrzeba i spokojnie dam rade:)
Opublikowano

I takie prowizory pojawią się jeszcze nie raz.Kupiłeś kolego auto w Polsce od handlarza więc bądz przygotowany.Oby było ich jak najmniej.Wycieki też się pojawią-uszczelki w BMW po latach twardnieją.Uszczelka pod podstawą filtra też wkrótce da znać.Odma nie była zmieniana jest pewno nie drożna,więc olej gdzieś będzie wyrzucać.Nie liczyłbym na sumienność poprzedniego posiadacza-mógł to wszystko usunąć nim wystawił auto.Tablice też z wielkopolski raczej nie są.A co do Berlina to popękana była nie uszczelka a tzw. osłona przy szybie.Koszt nowej 130 pln. a wymiana to 15-20 min.Jej stan świadczył,że była ori i szyba nie była mieniana.Zapewniam,że każda z tych osłon gumowych po latach się kruszy.Piszę to byś nie zrażał się do auta,bo w Bmw części się nie psują a tylko zużywają.To co na początku jeszcze wyjdzie to wina zaniedbań i oszustw poprzedników.Życzę zadowolenia z autka.

ps.tematu śrubki odpowietrznika nie ogarnia mój mały rozumek.Ona kosztuje 4 pln.

Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano

Wszystko zrobione:). Większa śruba w wiekszym otworze i wszystko gra:). Nie wiem dlaczego ktoś wkręcił wkręta w odpowietrznik no ale jest juz ok. Wyłamał mi się teraz przycisk od klimatyzacji ten od podwyższania temp. Może ktoś będzie miał jeden na zbyciu. Co do odmy to zaglądałem tam i troszkę oleju jest ale nie zbyt duzo, zobaczymy jak będzie dalej.

Pozdrawiam