Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ustawiając obroty wentylatora na zero wylaczy nam się całkowicie panel klimatyzacji, ale odpalając ponownie auto włącza się z minimalną ilością obrotów... Czy jest opcja aby się nie uruchamiał do puki sam go nie włączę?

Nie pytajcie po co mi to, tak z ciekawości chciałbym wiedzieć.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie sprawdziłem i klima zapamiętuje wszystkie ustawienia jakie były przed wyłączeniem zapłonu.
Opublikowano
No wlasnie, a ja zjade obrotami na zero, panel zgasnie, a po ponownym odpaleniu auta startuje z jedną kreską obrotów... a co lepsze sprawdzilem na trzech panelach bo aktualnie mam na sprzedaż i jest to samo.
Opublikowano
No dobra, ale koduje sie chyba bezpośrednio moduł klimy, a te zmienilem trzy i kazdy dziala tak samo. Niech wiecej osob napisze jak to u nich wyglada :D
Opublikowano
u mnie tak samo jak u autora ale myślałem że wszyscy tak mają to po prostu przyjęłem to do wiadomości że musze za kazdym razem wyłączać klime jak odpalam auto ( oczywiście jak jej nie potrzebuje )
Opublikowano
Fabrycznie BMW tak zaprogramowało ponieważ tak jak pisze w instrukcji (nie jest zalecane całkowite wyłączanie klimatronika) ze względu na samopoczucie , więc dlatego zawsze startuje z jedną kreską.
Opublikowano
Zgadza się, trochę powietrza zawsze wlatywać powinno, teraz jeżdżę cały czas z włączoną sprężarką, a gdy nie jest bardzo gorąco to szyberdach otwieram. Nie żeby mi to jakoś przeszkadzało, tak o pytam jak mają inni :)
Opublikowano

Nie wiem czy w NCSie niema w opcji carkey tam gdzie koduje sie kluczyk takiej opcji. Ja w swojej E46 mam takie ustawienia ze klimatronik jest przypisany do kluczy

Wkladam klucz nr.1 Ustawiam sobie np maks obroty 16 stopni. Wyłączam auto

Wkładam klucz nr.2 Ustawiam obroty min i 32 stopnie. Wyłączam auto

I teraz zależy którym kluczem odpale auto to takie są ustawienia na jakich auto zostało zgaszone danym kluczem. Ustawienia nie są na stałe, tylko chodzi o pamięć tego co było ustawione u danego kierowcy. Zaznaczam że nie mam opcji pamięci foteli czy lusterek