Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co za pytanie ze szpachlą :)

Seryjny lakier potrafi mieć max 180 mikronów i to w każdym aucie.

Moje e90 ma 110.

max 250 mikronów - 2x lakier

powyżej 300 to już śmierdzi szpachlówką

Każde auto fabrycznie nowe ma miejsca ze szpachlówką - nawet fabryka popełnia błędy, ale jest tego jak na lekarstwo.

Opublikowano
No bo na kwicie z aso jest dopuszczalne od 100 do 200 mikronów. Moje drzwi mają od 140 do 180 i uznane są za robione.
Opublikowano
Ja na e90 miałem drzwi 180 i uznali za ori w ASO. Z tym, że ja miałem w ogóle dosyć gruby lakier na samochodzie także nie było jakiegoś mega odskoku.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Mercedes b180 ma 80 kikronów, fabia ma 60, q7 ma 180, bmw jak pies szczeknął może mieć 90 a może mieć 180.

Co tu wydziwiać lepiej kupić zadbany lakier który ma 200 i jest igła niż podniecać się 10 letnim popier***** który ma 90.

Wiadomo że przy 180 mikronach lepiej się poleruje i więcej tego można zedrzeć aby uzyskać ideał.

Opublikowano
Jestem podobnego zdania. U mnie mam 100% pewność, że lakier jest ori i na 3er mam 80-110 a na 5er mam 150-180 ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mierzyłem sporo e90 i zawsze ori lakier był w okolicach 100-120um.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Mierzyłem sporo e90 i zawsze ori lakier był w okolicach 100-120um.

podbijam, ja mierze kazde bmw jakie przyjedzie najwiecej miał 140, z reguły 90-120

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55