Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Przegrzebałem trochę forum w tym temacie i w sumie nie znalazłem informacji w jaki sposób można przeprowadzić adaptację VVT czyli jak nauczyć silniczek VVT swoich krańcowych pozycji... Np. podczas wymiany tego silniczka ponoć wystarczy wł. zapłon i samo sie powinno ustawić a tak nie jest... u mnie raz jak zapalę auto to jest OK a po zgaszeniu i ponownym odpaleniu juz nie - VVT nie działa i jest stały skok zaworu, silnik chodzi na przepustnicy i auto muli.. Czy ktoś może sie podzielić jak przeprowadzić taka adaptację w najbardziej prosty sposób?

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano

Witam

Ja jak robiłem adaptację to kasowałem błędy od VVT i załączałem zapłon na kilka minut on się wtedy ruszał (tłukł). Potem odpalałem auto u wszystko działało. A usuwałem adaptacje w DME? A silnik masz nowy czy używany i czy jesteś pewny że w 100% sprawny.

Pozdrawiam emilo

Opublikowano

Hey Emilo.

Silniczek raczej jest OK, ponieważ po podłączeniu komp. przez kolegę chyba coś namieszał i zaczęły sie problemy... nie da się skasować jednego błędu 2A67 - wogóle to on występuje z opisem i stanem licznika 130 tyś a ja na blacie mam ponad 160 tyś - to jest jakis stary pernamentny błąd? A jak usunąć adaptację w DME? Proszę o jakieś łopatologiczne wyjaśnienie, bo nie chcę jeszcze gorzej namieszać..:)

Pozdrawiam!

Opublikowano
Sprawdziłem przed chwilą błędy i cud - nie ma ani jednego błędu i wszystko jest OK. Przez noc się wszystko ustawiło? Boję sie że za kilka dni znów się coś pojawi. Już tak było że przez tydzień OK a później znowu tryb awaryjny...
Opublikowano

Witam

Temat rozwiązany - Pan Artur znany jako Dziqsek zdalnie przez teamviewer rozwiązał moje problemy - pomieszał w INPIe i jest OK. Ale żeby tak pomieszać to trzeba się znać na rzeczy. Jeszcze raz wielki szacunek dla Niego i podziękowania z mojej strony!!!

Pozdrawiam!