Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zmieniłem lusterka na takie z podświetleniem led.

Auto z 12.2006 fabrycznie miałem elektrycznie składane i przyciemniane na 3 kable sterowane przez LIN-BUS.

Wszystko działa oprócz podświetlenia :(

Trzeba kodować NCS-em czy jest jakiś inny sposób?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Auto z 12.2006 fabrycznie miałem elektrycznie składane i przyciemniane na 3 kable sterowane przez LIN-BUS.

Musisz miec w wyposaźeniu pakiet oświetlenia$563

jeśli nie masz to trzeba dokodować

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dzięki malysz1976 :cool2:

Podświetlenie lusterek działa. Musiałem dodać NCSem do FA wyposażenie $563 w module CAS i LMA. Dodatkowo w module KGM zmieniłem wpis VORFELDBELEUCHTUNG_KGM na activ.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki malysz1976 :cool2:

Podświetlenie lusterek działa. Musiałem dodać NCSem do FA wyposażenie $563 w module CAS i LMA. Dodatkowo w module KGM zmieniłem wpis VORFELDBELEUCHTUNG_KGM na activ.

również się ciesze :cool2:

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Cześć

Rozbierałeś może swoje stare lusterka? Zastanawia mnie czy w module w lusterku jest miejsce na wpięcie samej lampki /na poprzedniej stronie jest zdjęcie na którym widać wtyczke/ . Mam składane, podgrzewane i przyciemniane lusterka, brakuje tylko podświetlenia. W/g realoem to moduł taki jak u mnie występuje też w wersji z podświetlaniem.

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli w lusterku moduł masz taki sam jak w lusterku z oświetleniem? rozerwać delikatnie plastikową obudowe (jest sklejona praktycznie nie rozbieralna-ale Polak potrafi) i wpiąć się przewodami w środku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W/g realoem elektronika mojego lusterka ma numer 67136974452 i 67136974453 po wrzuceniu w google wyskakuje coś takiego

http://www.offenga.nl/data/16493/webcam.jpg

- widać na tym gniazdo do wpięcia podświetlenia - stąd moje pytanie. Niczego nie zamierzam rozklejać i drutować. :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W/g realoem elektronika mojego lusterka ma numer 67136974452 i 67136974453 po wrzuceniu w google wyskakuje coś takiego

- widać na tym gniazdo do wpięcia podświetlenia - stąd moje pytanie. Niczego nie zamierzam rozklejać i drutować. :duh:

źeby się dowiedzieć musisz zdjąć obudowe lusterka,ale podejrzewam źe nie masz tego przewodu do podświetlania :( .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dołączam się do tematu lusterek.

Zrobiło mi się takie dziadostwo pod lusterkami (jak na zdjęciach) - lakier odpadł z tych trójkącików drzwiowych. Wszędzie gdzie pytałem mówili że tego nie pomalują, jedynie wymiana całych lusterek na nowe.

I teraz tak, jeżeli nie da rady nic z tym zrobić, no to ok, mogę wymienić lusterka na nowe, ale pomyślałem sobie, jak już wymieniać to wymieniać na full wypas, tzn. interesuje mnie jeszcze dodatkowo żeby były składane wraz z zamykaniem drzwi z pilota, oraz podświetlanie podłoża. (na zdjęciach widać jakie mam w chwili obecnej lusterka - jest tam widoczny nr lusterka). Jakie lusterka mam kupić żeby to wszystko ładnie się zgrało i kto to fachowo może zrobić (woj. Śląskie, okolice Wodzisławia Śląskiego) - wiele czytałem, jedni mają lusterka na 3 kabelki, inni na sześć itp./

No i ile taka impreza będzie kosztować ???

Z góry dzięki za odpowiedź.

Zdjęcia:

http://imageshack.com/a/img923/4141/FjLGtS.jpg

http://imageshack.com/a/img922/135/ruYPCW.jpg

http://imageshack.com/a/img921/2928/gJBbYR.jpg

http://imageshack.com/a/img924/967/pLTdV3.jpg

Pozdrawiam

Mateusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W skrócie to musisz ustalić ile masz kabli u siebie i praktycznie bezinwazyjnie full wypas możesz wstawić tylko w sytuacji kiedy masz 3 kable /a raczej nie masz/ ale i tu nie do końca bo aby wszystko było tak jak powinno to musisz wymienić dodatkowo panel w drzwiach na taki z guziolem do składania lusterek. W każdym innym wypadku będziesz musiał mniej lub więcej kabli dołożyć w zależności ile dodatkowych opcji oprócz tego co masz u siebie odpalić.
Opublikowano

a jak najlatwiej to sprawdzic ile kabelkow mam ? (nie sciagajac lusterka)

po nr można sprawdzić ??

pozdr

Mateusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"amelinium" nie pomaluje ? :mrgreen:

:D :D :D nie pomaluje musi być specjalna farba

Opublikowano

a tak na serio.... hehe.... u mnie też tam złazi powoli farba (grunt się utlenia jak na fotach kolegi wyżej). A że mam już podświetlane lusterka to mi głupio byłoby zmieniać na nowe tylko ze względu na tę farbę :D

Czym to umalować żeby wyglądało na ori i nie zeszło po pierwszym myciu auta ? ;) Myślałem tymczasowo prysnąć plasti dipem bo mi został jak z grillem walczyłem ale to zejdzie prędzej czy później ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

źeby się dowiedzieć musisz zdjąć obudowe lusterka,ale podejrzewam źe nie masz tego przewodu do podświetlania :( .

No niestety u mnie nie ma miejsca na wpięcie podświetlania. Bez wymiany lusterka lub wiązki się nie obejdzie. Nie wiem czy skórka warta wyprawki, na razie zostaje po staremu.

• 5 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obudowa była taka sama do ~06/2009

Szkło, jeśli tylko z grzaniem będzie pasować. Fotochrom od 08/2005

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!