Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis zresetowalem przebieg do wymiany klocków na zegarch i po tej czynnosci wyskoczyła lampka czerwony wykrzyknik i takie auto na podnosniku. Nieda sie skasowac tego zwyklym obd2 czy ktos jest w stanie pomuc i ustawic przebieg na klocki i tarcze (prz ud i tyl jest po wymianie klockow i tarcz) w okolicach Gdanska /Gdyni
Opublikowano

Ja miałem tak jak skasowałem inspekcję bez wymiany czujnika zużycia klocków (wymieniałem tylko tył)

Kupiłem czujnik, wymieniłem, jeszcze raz kasowanie inspekcji i po problemie.

Przy kolejnej wymianie nauczony wymieniłem najpierw czujnik i kasowanie inspekcji bez problemu.

Opublikowano

Tez zrobilem tak jak kolega powyzej opisal.

Wymienilem klocki razem z czujnikami (przod i tyl) i skasowalem inspekjce z poziomu licznika - zero problemow.

Opublikowano
Dzieki za pomoc w nastepnym tyg wymienie czujniki w intercars cena za szt 47zl :) przy okazji wypatrzylem ze czujnik jest urwany moze dlatego całe kasowanie wymiany sie nie powiodło (możliwe ,że podczas wymiany tarcz i klocków mój mechanik go nie zamontował) ale czy juz wtedy nie wyskoczyłaby jakaś lampka na desce :roll: )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak urwany to nie skasujesz inspekcji, a nowy kupisz już za 22pln nie musi być z najwyższej polki
Opublikowano
Ok ale moge wymienic tylko jeden tz tył czy muszą byc oba bo jak kasowalem na desce to zresetował się przód i tył_________. A przód miał jeszcze około 20 tys km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zależy czy przedni jest już wytarty, jeśli dotknął już tarczy to może być kłopot. Zacznij od tyłu, czyli tego z którym na pewno masz problem. Musiales skasować i przód i tył, ją kasowalem u siebie po wymianie przód i tylko przód się skasował.
  • 2 tygodnie później...