Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum, ale chyba nikt jeszcze ksenonów do F30 nie montował, a ze standardowymi lampami imo auto wygląda fatalnie, a taka wersja mi się trafiła.

Jak to wygląda? Oczywiście chodzi mi żeby zamontować oryginalne, kupione w dobrym stanie na allegro. Czy montaż spryskiwaczy jest konieczny? Ewentualnie ktoś zna kogoś lub dobry serwis w Krakowie lub ewentualnie Katowicach, który by się tego podjął?

Opublikowano

Panowie coś słabo szukacie...

...jeżeli jesteście zdeterminowani na doposażenie swoich Fek w xenony i jesteście w stanie zaakceptować fakt, że koszt takiej operacji nie będzie mały używając części oryginalnych, to proponuje wam przejażdżkę w okolice wawy do kolegi prmax'a (jest tu na forum lub http://www.bimmerupgrades.pl).

Opublikowano

Ja montowałem u siebie z tym, że instalacja pod spryskiwacze już była.

Lampy biksenon koszt ok. 4000zł, podpięcie tego pod zwykłą instalację wyszło mnie ok. 500zł (zainteresowanym z łódzkiego mogę dać namiar).

Układu poziomowania nie robiłem, po zgraniu całości pojechałem na stację diagnostyczną - ustawili i jest OK. Nigdy nikt nie mrugał, że jest za wysoko.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Ja montowałem u siebie z tym, że instalacja pod spryskiwacze już była.

Lampy biksenon koszt ok. 4000zł, podpięcie tego pod zwykłą instalację wyszło mnie ok. 500zł (zainteresowanym z łódzkiego mogę dać namiar).

Układu poziomowania nie robiłem, po zgraniu całości pojechałem na stację diagnostyczną - ustawili i jest OK. Nigdy nikt nie mrugał, że jest za wysoko.

Wszystkie części kupowałeś z ASO, czy z rynku wtórnego? Sądząc po cenie - ASO. Jako komplet czy każdy element - lampy, przetwornice, żarniki osobno?

Panowie coś słabo szukacie...

...jeżeli jesteście zdeterminowani na doposażenie swoich Fek w xenony i jesteście w stanie zaakceptować fakt, że koszt takiej operacji nie będzie mały używając części oryginalnych, to proponuje wam przejażdżkę w okolice wawy do kolegi prmax'a (jest tu na forum lub http://www.bimmerupgrades.pl).

Znalazłem kilka serwisów w Warszawie, Łodzi, Poznaniu i Wrocławiu, jednak nic w Krakowie lub okolicach. Samochód kupiłem z rozbitym przodem, więc i tak lampy i zderzak muszę kupić, więc pomyślałem, żeby od razu włożyć ksenony. Problem w tym, że samochód nie jest jeżdżący, a zawozić go na lawecie do Warszawy to trochę mija się z celem.

Opublikowano

Myślę, że w ASO za 4000zł kupisz może jedną sztukę kompletnego reflektora :D

Może ceny teraz spadły na rynku wtórnym, ale rok temu 4000zł to była dobra cena.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
2000 zł za lampę to normalna dobra cena. Przecież masz oprócz klosza jeszcze żarówkę, moduły a to swoje kosztuje. Nie sprawdzałem ile kosztuje kompletna lampa w aso, ale wątpie by udało się to zrobić w cenie zblżonej do 4000 pln/sztuka ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Członkowie klubu
Opublikowano

Cena fabrycznie nowej lampy przedniej bez osprzętu (sam korpus) do F3x w wersji nieskrętnej to ok. 3.200. W wersji skrętnej ok. 3.600.

Doliczając do tego przetwornicę, palnik ksenonowy, sterownik reflektora oraz moduły LED całość wyniesie pomiędzy 6.000 a 6.400 za fabrycznie nową kompletną lampę bi-xenon.

Cena 4.000 pln za 2 szt. kompletnych, używanych lamp wg. mnie jest rozsądna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba się będę decydował - zbytnio drażni mnie widok tak ładnego auta na zwykłych lampach :D

Takie pytanie - przy zakupie nowego F30, w ofercie są Reflektory LED za 5000 złotych lub Adaptacyjne reflektory diodowe za 9000 złotych, przy czym te drugie odróżniają "trójwymiarowe ringi". Natomiast na allero w cenie +/- 4000 złotych za uzbrojony komplet są te pierwsze przy czym część sprzedawców oferuje je z modułem skrętu, część jako nieskrętne. To są te same lampy, które różnią się tylko modułem? Dlaczego w ofercie BMW nie ma takiego rozróżnienia?

I jeszcze jedno pytanie, często przejawia się pojęcie Full LED, co to takiego?

Opublikowano
Nie zauważyłem, bo nie szukałem. Miałem na myśli to, że kupując w salonie nie ma wyboru na xenony skrętne lub nie, a na allegro są moduły i jednych i drugich. Czym to jest spowodowane?
  • 4 tygodnie później...