Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z moim spojlerem od pakiety aero... Jak to w większości e39 koroduje pokrywa bagarznika, wiec postanowilem ja pomalowac... podczas demontazu owego spojlera okazalo sie, ze sruby rowniez sa skorodowane.. niestety musialem je ciac.

wiec teraz pytanie do was, jak zamontowac go ponownie koniecznie chce zamontowac go na sruby (chodzi tu o bezpieczenstwo innych) macie jakies pomysly? wiece moze czy ze spojlera wychodza szpilki czy jest tam gwint??

Pozdrawiam

http://wrzucaj.net/images/2015/07/13/mmsimg1035900107.jpg

Opublikowano
niestety zbyt skorodowane.. myslalem zeby wlasnie rozwiercic i wstawic tam jakas szpilke lub wsadzic nakretke gwintowana, zeby pozniej przykrecic od spodu... tylko jaki klej wytrzyma taki opor powietrza i warunki atmosferyczne ? polecasz cos ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No wlasnie rozwiercilem i nagwintowalem otwory.. Udalo sie uratowac po jednym ze strony i przykleilem wlasnie klejem do szyb jak narazie igla wszystko trzyma
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja przykleilem na ten klej do szyb dodatkowo po jednej srubie z lewej i prawej no i sie trzyma.. Ostatnio bylem w gorach troche zapinalem na autostradzie, nic nie spadlo hehe
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja montując spojler kierowałem się wskazówkami ze strony: http://autonadwozie.pl/jak-zamontowac-spojler-samochodowy/ Pamiętaj o tym żeby dobrze wyrównać powierzchnie styku i zabezpieczyć te miejsce środkiem antykorozyjnym. Ja swój spojler mocowałem z użyciem kleju, jeżeli dobrze wykonasz wszystkie czynności to nie powinien odpaść. Poczytaj dokładnie jak to zrobić, wszystko jest wyjaśnione.