Skocz do zawartości

E39 montaz spojlera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z moim spojlerem od pakiety aero... Jak to w większości e39 koroduje pokrywa bagarznika, wiec postanowilem ja pomalowac... podczas demontazu owego spojlera okazalo sie, ze sruby rowniez sa skorodowane.. niestety musialem je ciac.

wiec teraz pytanie do was, jak zamontowac go ponownie koniecznie chce zamontowac go na sruby (chodzi tu o bezpieczenstwo innych) macie jakies pomysly? wiece moze czy ze spojlera wychodza szpilki czy jest tam gwint??

Pozdrawiam

http://wrzucaj.net/images/2015/07/13/mmsimg1035900107.jpg

Opublikowano
  • Autor
ale jak je wsadzic skoro w skojlerze siedza stare zardzewiale ? kupie nowe i jak je zamontuje ??
Opublikowano
  • Autor
niestety zbyt skorodowane.. myslalem zeby wlasnie rozwiercic i wstawic tam jakas szpilke lub wsadzic nakretke gwintowana, zeby pozniej przykrecic od spodu... tylko jaki klej wytrzyma taki opor powietrza i warunki atmosferyczne ? polecasz cos ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
No wlasnie rozwiercilem i nagwintowalem otwory.. Udalo sie uratowac po jednym ze strony i przykleilem wlasnie klejem do szyb jak narazie igla wszystko trzyma
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
polecam klej do szyb. Trzymie aż miło i temperatura wysoka też nie rozmiękczy kleju.
Opublikowano
polecam klej do szyb. Trzymie aż miło i temperatura wysoka też nie rozmiękczy kleju.

Nie ma obaw że spadnie?

Opublikowano
  • Autor
Ja przykleilem na ten klej do szyb dodatkowo po jednej srubie z lewej i prawej no i sie trzyma.. Ostatnio bylem w gorach troche zapinalem na autostradzie, nic nie spadlo hehe
Opublikowano
Jednak ze śrubą to jest to dodatkowe zabezpieczenie :P
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja montując spojler kierowałem się wskazówkami ze strony: http://autonadwozie.pl/jak-zamontowac-spojler-samochodowy/ Pamiętaj o tym żeby dobrze wyrównać powierzchnie styku i zabezpieczyć te miejsce środkiem antykorozyjnym. Ja swój spojler mocowałem z użyciem kleju, jeżeli dobrze wykonasz wszystkie czynności to nie powinien odpaść. Poczytaj dokładnie jak to zrobić, wszystko jest wyjaśnione.