Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem padł mi mikrostyk przycisku w tylnej klapie (wiązki nowe) no i nie wiem za cholerę jak go zdjąć. Rozebralem wycieraczkę i nie wiem jak zdjąć ten przycisk

http://s4.postimg.org/bayp4t1cp/image.jpg

Czy trzeba rozebrać tylna tapicerkę w klapie czy powinien dać jakoś sie ruszyć w sam przycisk ?? Próbuje ruszam stukam pukam a on ani drgnie..

Jakiś sprawdzony patent ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niestety owa instrukcja nie pomogła gdyż opisana jest w momencie kiedy można otworzyć tylną szybę, w moim przypdku nie mogę jej otworzyć ponieważ guzik nie działa- przez co nie mogę dojść do obudowy zamka.

jakieś pomysły?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Dzisiaj podjalem sie proby demontazu wycieraczki i przycisku. Jedno i drugie juz nie domaga od dluzszego czasu. Demontaz ramienia to pestka, ale osi oraz przycisku to juz wyzwanie. Aby otworzyc szybe zrobilem tak: otworzylem przycisk sciagajac klapke, wyrwalem ze srodka tasmy przewodzace i w te silikonowa "kostke", z ktorej wychodzily owe tasmy, wlozylem noz. Zwarte styki = otwarta klapa. Niestety...idac dalej, tuleja osi wycieraczki zapiekla sie z przyciskiem i nie obeszlo sie bez rozwiercania tulei. Wszystko mam juz zdemontowane, czekam na przesylke sprawnych czesci
Opublikowano

Witam.

Z tego co czytałem jest możliwość kodowania bmki tak by można było otwierać samą szybę zamiast całej klapy.

Wie ktoś jak to zrobić ? :)