Skocz do zawartości

Projekt "RENWAGEN" - czyli po prostu wyscigówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż, drodzy koledzy, chodzi "mnie" po głowie zbudowanie samochodu do sportu wyscigowego , wklasie historycznej, na bazie E30 model 1983 z silnikiem 320i. Wóz taki ma homologacje w klasie A (jestem na etapie zamawiania jej) i w tym kierunku bede zmierzał, jeśli checi i pieniązków nie zabraknie. Wiem że jest conajmniej jeden przeciwnik tego pomysłu :mrgreen: ale nie ma nic piekniejszego od klasycznego auta wyscigowego z lat 80tych. Proszę was za tem o wszystkie info jakie wygrzebiecie z netu na temat wyscigowego e30 (nie m3). Zdjecia, dane, schematy, przyklady modyfikacji m20b20 (takze nie sportowych) a ja bede sie starał kazdy stopien modyfikacji publikowac (jeśli do niej dojdzie). Jeśli są chetni do pomocy w projekcie - zapraszam.
Opublikowano
Pomysł sam sobie świetny, tylko, że taki projekt pochłonie masę pieniędzy. Będziesz się tym autem ścigał w rajdach, albo wyścigach, czy tylko chcesz sobie zrobić głośne, niewygodne 320i z klatką w środku i "sportowym" wydechem???
Opublikowano
Auto ma być przygotowane do wyscigów plaskich oraz górskich. Wstepny koszt przygotowania nadwozia - bez modów technicznych - 7000 PLN :mrgreen:
Opublikowano
Auto ma być przygotowane do wyscigów plaskich oraz górskich. Wstepny koszt przygotowania nadwozia - bez modów technicznych - 7000 PLN :mrgreen:

No. To rozumiem. Czyli poważne ściganie, a nie uliczna rajdówka. Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach nad "320is rallye" :norty:

Opublikowano
Wiem że jest conajmniej jeden przeciwnik tego pomysłu :mrgreen:

To nie ja :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: (Czyżby właścicielka C2 :?:)

No. To rozumiem. Czyli poważne ściganie, a nie uliczna rajdówka. Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach nad "320is rallye"

lagadula zabiera się do tematu poważnie, bo - nie zdradzę chyba tajemnicy poliszynela - obraca się w światku rajdowym od ładnych paru lat.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Akurat nie włascicelka C2. Mowa o panu z Youngów - włascicielu 528i :mrgreen:
Opublikowano
:shock: :zlosc: :police:

zaraz złoże zamówienie na laleczkę woo-doo :diabel_faja:

Eeeeee, noooo nie poznaję kolegi :mrgreen: :twisted2: :twisted2:

Sam lata po lotniskach, że iskry fruwają, a tu nagle weto stawia :!:

Toż prędzej ja powinienem woo-doo zamawiać.

Jako jeden z ojców-założycieli "Sekcji Emeryckiej" BMW Klub Polska. :D

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Spoko Spoko samochód jest od jeźdzenia a nie od stania :wink: tu jest nieco inna kwestia :8) Szkoda tak pięknego egzemplarza E30 do przeróbek...Do wyścigówki może i ma być inny egzemplarz :!: :wink:
Opublikowano
Proszę was za tem o wszystkie info jakie wygrzebiecie z netu na temat wyscigowego e30 (nie m3). Zdjecia, dane, schematy, przyklady modyfikacji m20b20 (takze nie sportowych) a ja bede sie starał kazdy stopien modyfikacji publikowac (jeśli do niej dojdzie). Jeśli są chetni do pomocy w projekcie - zapraszam.

pośledz troche nasze forum

http://forum.beemka-klub.pl/index.php

conieco tam było o tym...

ps.popieram :cool2:

Opublikowano
Szkoda tak pięknego egzemplarza E30 do przeróbek...Do wyścigówki może i ma być inny egzemplarz :!: :wink:

Chce usportowić swoją aktualną Panią :?: :shock:

W takim razie opatrznie zrozumiałem tekst:

....na bazie E30 model 1983 z silnikiem 320i.

Byłem święcie przekonany, że nasz rajdowiec będzie działać na drugim egzemplarzu z 1983 r.