Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem i nie wiem co to takiego. Mianowicie przy kazdym ruszeniu do tylu czy tez do przodu slychac " Puk"

Jestem po wymianie dyfra z polosiami. Po wymianie bylo ok ok miesiaca, az tu nagle z dnia na dzien dziwny dzwiek.

Opublikowano
Pewnie używany dyfer kupiłeś. Ja miałem i mam tak samo w ciągu 1,5 roku mam trzeci dyfer który już też zaczyna pukać i wyć. Teraz będę wstawiał po modyfikacjach od diesla. (większy wybór, i jakoś nie zauważyłem żeby tak często padały).
Opublikowano
Witam mam problem i nie wiem co to takiego. Mianowicie przy kazdym ruszeniu do tylu czy tez do przodu slychac " Puk"

Jestem po wymianie dyfra z polosiami. Po wymianie bylo ok ok miesiaca, az tu nagle z dnia na dzien dziwny dzwiek.

A jaką masz skrzynię biegów?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Manual

Kolego no to jesli masz manual to sprawdź nie dyfer bo to może nie być problem z nim tylko ze skrzynią biegów, możesz mieć problem jak w moim byłym aucie BMW E 46 a mianowicie miałem dość spore luzy miedzy trybowe i niestety musiałem wymienić skrzynię biegów na używke, możesz sprawdzić to poprzez poruszanie wałem napędowym w lewo i prawo w ten sposób sprawdzisz czy masz luzy na skrzyni czy w dyfrze ale raczej to wina skrzyni.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Koledzy bodepne sie pod temat.

Moje BMW e92 325i i przy gwaltownym przyspieszaniu sluchac takie delikatne pykniecie czasem kilka a czasem wcale. Slychac to tylko przy opuszczonych szybach jak na poboczu zaparkowane sa samochody i dzwiek ma od czego sie odbic. Takie pykanie podobne do pykania rozgrzanego tlumika po wylaczniu silnika.

Tak jak pisze slychac to tylko jak gwaltownie przyspieszam i nie dzieje sie tak non stop.

Ktos spotkal sie z czyms podobnym?