Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie, czy ktoś z was zmieniał tłumik? jak tak to na jaki i jakie koszty

Najważniejszy pytanie to czy bez znacznych przeróbek można założyć do wersji 428i tłumiki od 335i lub 435i ?? Wiem wymiana zderzaka lub dyfuzora jest niezbędna jednak chodzi mi o sam tłumik.

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie ma najmniejszych problemów. Mnie to robił serwis w zasadzie po jednym tygodniu od zakup ( wcześniej to była naprawdę kosiarka). Trzeba tylko pamiętać o różniacach w średnicy rury tego nowego wydechu. Polecam wydech z Performance, który oprócz brzmienia dodaje głębszego wygląda. Minus ok. 3-4 tys. km wygrzewania.
Opublikowano

a co to oznacza wygrzewanie?:)

mozna wiedziec gdzie kupiles i za ile ten tlumik? od ktorej wersji wziales? masz jakies zdjecia?:)

Opublikowano

Ja mam założony do 428i wydech na wzór 435i wszystko pasuje bez problemu , wydech robili mi w MG . Należy tylko kupić odpowiedni dyfuzor

Pod koniec lipca jadę jeszcze wyciąć tłumik środkowy ;)

To była pierwsza moja modyfikacja w tym samochodzie i jak najbardziej polecam !

Opublikowano
Jakie koszta takiej całej przeróbki? Co z gwarancją?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
ja jutro mam dostać odpowiedź czy mi założą w salonie tłumik performance od wersji 435i. co do eisennmana to niestety ale nie pasuje mi to, że jest tylko na jedna stronę.
Opublikowano

Tancerz -> wersja race podobno brzęczy przy równej jeździe autostradowej także ja bym nie ryzykował, chyba że to nie jest twoje auto na co dzień to można myśleć.

kamil20011-> jest opcja by kiedyś posłuchać jak chodzi u ciebie ten wydech? Odbieram w najbliższym czasie 428i i zastanawiam się właśnie nad zmianą wydechu. Rozumiem, że wydech robiłeś w mg motorsport z Siemianowic?

Opublikowano
tedibear -> generalnie to ta 2 litrowa benzyna brzemieniem nie powala niestety, także na szał po zmianie nie liczę bo z *** bata nie ukręcę :)
Opublikowano

Jadę odsłuchać wersję RACE założoną w 328i w najbliższą środę - dam znać.

Dziś pojawiła się nowa opcja - założenie wersji SPORT i elektronicznej dodatkowej regulacji klap firmy AWRON - do tej pory była dostępna tylko w modelach M ale od teraz jest też dla ludu. Co to daje... mianowicie możemy pominąć komputer auta i ustawić np. max otwarcie klap przez cały czas, dzięki czemu efekt np. w mieście jest lepszy, a na trasie zupełnie wyciszyć wydech więc autostrada nie będzie problemem.

Zobaczymy w środę...

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano
Panowie, sugeruje zmienić sekcję środkową i końcową. Mam w Z4 N20 Eisenmanna sport sekcję środkową i końcową, głośność wg mnie jest w sam raz, aczkolwiek zwraca uwagę przechodniów i sąsiadów (sąsiad z domu obok mówi, że słyszy, gdy odpalam auto w garażu). Sugeruję też zapoznać się z ofertą firmy Innotech Performance Exhaust, bardzo fajnie brzmią silniki N20 na takim wydechu.
Opublikowano

Jeżeli chodzi o gwarancje to straciłem wiaodmo tylko na układ wydechowy ... ale ogólnie nie robią mi z niczym problemu :)

Pewnie że można posłuchać jestem z Krakowa jak chcecie to wpadajcie :)

Teraz jeszcze wycinam tłumik środkowy pod koniec lipca , zobaczymy co się będzie działo

Linki które wkleił kolega powyżej z YT pierwsze auto to moje auto zaraz po zakupie odrazu zrobiłem wydech .. na filmie nie oddaje to dzwięku jaki jest naprawdę

Na postoju tak sobie ... ale w czasie jazdy miodzio :)

Opublikowano
Najlepiej jeszcze byłoby wrzucić downpipe Supersprinta :) wtedy po chipie bezpieczne 300KM osiągalne ;)
Opublikowano
Panowie ja akurat nie chce żadnego dzwięku ,już mam w moto wydech dominatora więc dziękuje ;) Chce tylko tą rurkę od odkurzacza co jest w 420i przerobić na takie końcówki jak sa w 435i i usłyszałem w MG 3 tyś.zł + dokładka ,ile płaciliscie w ASO za dokładke?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej kolega napisał

Jeżeli chodzi o MG to chyba faktycznie poszli z ceną w górę ( wszyscy tak mówią ) lub poporstu droższymi autami jezdzimy :)

Ja również płaciłem 3k.

Opublikowano

Dziś zamówiłem wydech - Eisenmann 2x76mm SPORT + ceramiczne lakierowanie na czarno. Jak wydech nie będzie odpowiednio gadać, dołożę sekcję środkową. Miałem duży dylemat i prawie skusiłem się na wersję RACE ale jednak rozsądek wziął górę...

Trochę się martwię czy warto słuchać rozsądku w takich tematach ;)

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Bawaria Katowice ma dostepne F32 428i full M performance - chwalą sie nią na FB.

- lusterka, splitter, naklejki progowe, progi, dyfuzor, lotka, obudowa lusterek, nerki, naklejki boczne no i co najważniejsże wydech na dwie strony :lol: muszę chyba podjechac odsluchac tego wynalazku :roll: