Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moze bedziecie w stanie mi pomoc bo juz mi c...ki opadaja , :oops:

Problem polega na ciagle wyskakujacym bledzie katalizatorow , probowalem wszystkiego wymienilem valvetroniki itp rozbieralem caly wydech w obawie o ew nie szczelnosci ukladu wyotowego . Ostatnio wymienilem katy na co prawda uzywane ale z przebiegiem 100dkm . Po usunieciu bledu pojawil sie na nowo :mad2: Jedyne co pozostalo to sady lambda gorne , dolne sa wymienione ,chociaz moj mechanik twierdzi ze one prawie nigdy nie siadaja :shock:

Macie jakis pomysl gdzie szukac ?

Opublikowano
Pewnie masz zuzycie oleju na poziomie wysokim, olej ci dobil uzywane katy, katow nie wytniesz, mozna oszukac sondy lambda koszt to jakies 3000 zl to i tak lepiej niz nowe katy za 7 tys zl + robocizna. Sad lambda jest cztery tez mogly pasc przez nadmiernie zuzycie oleju. a sondy sieaja srednio po 180 tys km.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
dzieki za podpowiedzi ,ale jezeli chodzi o zuzycie oleju jest ono minimalne od wymiany do wymiany moze 100ka ,Katy ktore kupilem powinny rozwiazac problem, blad mi ciagle wywala .Swojego czasu padl mi zawor Disa , klapa byla zupelnie urwana . Juz mialem nadzieje ze problem rozwiazany po wymiane disa problem nie zniknol . Niby 218 koni a jedzie jak 140pk :evil:
Opublikowano
no tak to dziwne ze ci padly katy w takim razie sprobuj wyczyscic uklad paliwowy AR6400 dwa razy pod rzad lub maszynka liqui moly a potem lej Shell Vpower racing 100+ do pelna trzy razuy pod rzad, moze to zgasi kontrolke. A moze to faktycznie sondy, padaja przy 160 tys km srednio, koszt orginalu to okolo 1 tys zl sztuka, z zamienikami bywa roznie raz dobrze raz zle.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
ok sprobuje z sondami , dam znac co jest grane , jeszcze jedno wpadlo mi do glowy , mam waniety przewod nadmiaru przy zbiorniku , moze to miec jakis wplyw??
  • 3 lata później...
Opublikowano

miałem to samo

problem rozwiązany u Pawła w Boostfactory.pl

dało się przeprogramować sterownik silnika tak więc już więcej bład 29f4 i 29f5 nie wyskakuje :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeprogramowanie sterownika MSV70 pod tym kątem z tego co wiem tylko wyłącza pojawianie się kontrolki check engine, nic więcej. Sam miałem tak przeprogramowany sterownik, ale to wcale nie rozwiązało problemu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to takie rozwiązanie problemu jak pisze Saico to pogratulować pomysłu. :duh: