Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zaleznie od posiadanych opcji w samochodzie mozliwe jest uruchomienie dodatkowych funkcji ,nie polecam do tego ASO (zaporowe ceny ,nie odblokuja DVD podczas jazdy itp). Przy okazji kodowania warto sprawdzic i aktualizowac wgrane oprogramowanie ,bo tak jak slusznie zauwazyles nowy samochod nie musi miec najnowszego. Ja korzystam za oceanem z ludzi poleconych przez kolege ,,dziqsek'' z forum. Profesjonalna obsluga ,najnowsze oprogramowanie ,przystepne ceny. Jesli chodzi o system start/stop to mozesz zakodowac ,zeby zawsze byl wylaczony (mam tak u siebie) :D
Opublikowano
Ja mam soft z 11.2014 i zanim przesiade sie na nowy to chcialbym zobaczyc co dodali nowego/usprawnili. Zakodowalem sobie ok. 70% funkcji, ktore mnie interesowaly wiec niekoniecznie chcialbym znowu sleczec z laptopem w garazu po nocach i przeszukiwac wszystkie foldery jeszcze raz:)

Pozdrawiam,

Patgor

Opublikowano

Czytając forum zauważyłem, ze duzo ludzi poświęca czas na temat kodowania opcji start/stop ... Dlaczego ? W czym Wam to przeszkadza ? Czy poza samą funkcją, problem polega na tym ... >> adblue, że jak jest włączony star/stop a zabraknie adblue to auto nie odpali?

Przeciez są komunikaty ....

Są przeciez 2 opcje aby sie start stop nie załączył (1) trzymać nogę na hamulcu (2) wyłączyć ręcznie na czas pracy silnika .... Czy nie ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w isi też to jest... Ale póki klima jest napędzana paskiem uważam to za lekkie nieporozumienie.

Wolałbym by S&S był przy odpaleniu silnika zdeaktywowany i dopiero samemu włączać. A tak za każdym razem muszę go deaktywować...

Opublikowano
Czytając forum zauważyłem, ze duzo ludzi poświęca czas na temat kodowania opcji start/stop ... Dlaczego ? W czym Wam to przeszkadza ? Czy poza samą funkcją, problem polega na tym ... >> adblue, że jak jest włączony star/stop a zabraknie adblue to auto nie odpali?

Są przeciez 2 opcje aby sie start stop nie załączył (1) trzymać nogę na hamulcu (2) wyłączyć ręcznie na czas pracy silnika .... Czy nie ???

Łatwiej to zrozumieć stojąc na światłach z wyłączonym silnikiem ,gdy na zewnątrz jest + 35 i wilgotność 90 % (raczej nie można wtedy zachwycać się panoramicznym dachem) :wink:

Opublikowano

Odebrałem auto.

Pierwsze wrażenia super.

Silnik: co tu dużo mowić - chce mu się pracować !

Komfort: autem jedzie się bardzo dobrze.

Elektronika: bardzo intuicyjna - nawet jak na pierwszy rzut oka wydaje się być "tego" dużo - jest tak przemyślane że dla mnie ogarnięcie tematu to było 15 min ...

Szczegóły: plusy/minusy - dodam niebawem, jak ujażmie ostatecznie tego KRUKA ;-))))

Opublikowano

Problemem funkcji S/S jest zwykły przerost formy nad treścią. Z uwagi na obłąkanych "zielonych" firmy samochodowe prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowych "ograniczników spalania paliwa". Może i S/S delikatnie wpływa na spalanie(-0,2 l/100km to "maks co może z niego być..."), przy okazji wyniszcza rozrusznik, silnik i turbinę. I kompletnie nie sprawdza się przy "poruszającym się" korku, gdzie co dwie sekundy podjeżdżasz po 5m.

Mi nigdy też nie działało wciskanie hamulca "do podłogi", by zapobiec wyłączeniu silnika, a kilka już tych "f-ek" się przez mój garaż przewinęło.

Jeśli tobie S/S nie przeszkadza i nie zamierzasz jeździc autem dłużej niż 100kkm to kodowaniem się nie przejmuj.

Pozdrawiam,

Patgor