Skocz do zawartości

Filtry i wymiana oleju w skrzyni automatycznej w BMW E32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.Moglibyście mi napisać co ile tysięcy kilometrów powinny być wymieniane filtry i olej w automatycznej skrzyni biegów w BMW E32 730 R6?Jakiej marki oleju najlepiej w nich używać? Zgóry dziękuję i prosze o jak najwięcej postów 8)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Cześc,

napisz jaką masz skrzynię 4 czy 5.

U mnie wymienia się co ok. 40000 km razem z filtrem. Wlewałem Mobil taki czerwony (nie pamiętam dokładnie nazwy) ale nie wymienia się całego oleju. Całość to ok. 6 litrów a wymienia się połowę. Ważne jest aby temp. silnika miała ok.70 st.C.

Krzysiek

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Cześc,

napisz jaką masz skrzynię 4 czy 5.

U mnie wymienia się co ok. 40000 km razem z filtrem. Wlewałem Mobil taki czerwony (nie pamiętam dokładnie nazwy) ale nie wymienia się całego oleju. Całość to ok. 6 litrów a wymienia się połowę. Ważne jest aby temp. silnika miała ok.70 st.C.

Krzysiek

Jeszcze nie mam ale przymierzam się do kupna BMW 730 E32 z automatem. :D Jeśli wiesz jakie filtry lub co ile wymienia się olej w skrzyniach automatycznych w beemkach 4 i 5-cio biegowych to prosze napisz mi.Z góry dziękuje Ci za odpowiedz. Pozdrawiam 8)