Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zmienić przedni oryginalny zderzak w swoim przed liftowym (2005r) E90, na ten z wersji M3, nie M-pakiet!. Oryginalnie w zwykłym zderzaku posiadam oczywiście czujniki parkowania (PDC), i chciałbym oczywiście funkcjonalność zachować, w związku z powyższym domyślam się iż muszę znaleźć zderzak od M3 pod PDC, jednakże nie jestem pewien czy układ dziur na czujniki jest taki sam jak w tym standardowym zderzaku czy inny, no i czy przypadkiem nie potrzeba dokupić innego wzmocnienia pod ten zderzak od M3 lub czegoś jeszcze...

jeśli ktoś ma taką wiedzę lub doświadczenie z takiej przekładki w E90 na zderzak przedni z Ori na M3 to podpowiedzcie proszę co potrzebuję zakupić dokładnie prucz surowego zderzaka :)

Opublikowano

hmm, a czym różnią się M3 look od Ori M3? i czemu miałby nie podejść? jakieś konkrety :)

tu mam np. i tak bym to widział... to jest M3 look?

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=341949

no i czy ten M3 look to tylko występuje w podrókach replikach? czy są różne wersje...

a tu mam wytwór z allegro http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e90-05-08-wzor-m3-z-pdc-i5371464087.html

a tu ebay http://www.ebay.com/itm/M3-Style-Front-Bumper-PP-Fog-Fits-05-08-BMW-E90-E91-4dr-/380898039483

pewnie potrzebne są przejsciówki z ori halogenów na te pod nowy zderzak, lub same wloty przy halogenach plastikowe jesli wersja bez halogenów, na pewno kratka środkowa, teraz kwestia czy ktoś to w ogóle montował i wygląda to dobrze, czy jest to śmieć na maxa i nie warto się w to pakować... mam doświadczenie z e39 i oryginalny od zamiennika różni się zdecydowanie, w e90 nie mam doświadczenia i potrzebuję porady, jak to zrobić i co zrobić żeby było dobrze... poradźcie coś

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oryginalny chyba nie podejdzie, przecież e90 m3 ma front taki jak e92 czyli inne lampy itp..
Opublikowano

jezeli zmieniasz na zderzak M3 orginal musisz wymienic blotniki przednie, maske, nerki, pas przedni oraz swiatla

M3 look wymieniasz tylko zderzak.

Tylko sam zderzak od M3 bez maski i blotnikow nie pasuje do siebie, jezeli chcesz wymieniac sam zderzak lepiej pojsc w orginal M pakiet.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
ee tam :) co do wygladu zderzaka M3 look to jest full zdjęć na google takich Reps'ów bumpera od M3 pod zwykle e90, i wygląda to ładnie jeśli tylko jest dobrze pomalowane zamontowane i spasowane, pewnie kwestia gustu, ważna też jest jakość wykonczenia, odpowiednie wersji zderzaka które są dostepne na polskim rynku to największy znak zapytania, bo na pierwszy rzut oka niczym sie to nie rozni od tych dostepnych w USA itd, a jednak roznica cenowa w porownaniu z tymi z ebaya na europe czy też z polski jest kilkaset złotych, więc skądś to się bierze, zwlaszcza że mowie o cenie zestawu z USA tylko w USA, a nie z wysylką do Nas. Niestety mimo wszystko nie ma zbyt wielu importerów tego typu zderzaka niezaleznie od jakosci wykonania zarówno samego jak i calego kompletu z kratkami halogenami itd. Wydaje mi się, że są nieco gorzej wykonczone i wyprofilowane te z polskiego allegro.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
to zalezy co nazywasz przez pasowac... generalnie pd^powiada twojemu modelowi teraz biorac pod uwage cene bedziesz mial duze problemy aby go dopasowac

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie