Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie jak w temacie. Nosze się z zamiarem wymiany zderzaków w bryce i zastanawiam się co lepiej kupić. Ceny używanych oryginałów potrafią mocno zaskoczyć (na alle... nawet po 1500zł za sam przód :mad2: ) Z kolei z dopasowaniem zamiennika też może być problem z otworami zaczepami itd. ale za to nowy zderzak na przód kompletny jest za 600zł. Czy ktoś z Was przeprowadzał taką operację i może podzielić się doświadczeniem? Wyczytałem, że na pewno też krótkie nadkola trzeba będzie wymienić.

Opublikowano

Jak z każdym zamiennikiem - może pasować, może nie pasować.

Przechodziłem przez to w dwóch autach - uwierz mi, że tyle się nabluzgałem i potraciłem nerwów, że z radością bym kupił oryginał i dopłacił więcej. Wiadomo, jak masz cienki budżet, to zostaje Ci tylko zamiennik.

Biorąc zamiennik po prostu upewnij się, że możesz go zwrócić i ostrożnie go dopasuj :cry2:

Opublikowano
Nie kupowałem ale jedni są zadowoleni inni nie z zamiennika. Chodzi głównie o dopasowanie. Ale każdy zamiennik jest kruchy, a nie jak zderzaki oryginalne czyli bardzo elastyczny materiał
Opublikowano

Witam

Ja u siebie mam zamiennik przod.Przed malowaniem najlepiej zalozyc i ewentualnie dopasowac ogolnie nie mialem problemow z zalozeniem zaplacilem ze 3 lata temu okolo 700zl.

Opublikowano
Może napiszcie jakiej firmy te zamienniki lub gdzie i u kogo kupowaliście i czy jest OK czy też nie. Muszę lakierować swój zderzak, bo ma kilka otarć i zastanawiam się od razu nad zamianą na Mpak, ale ceny używek ori moim zdaniem trochę przesadzone, stąd szukam dobrego zamiennika.
Opublikowano
różne auta skladałem i wiem że z zamiennikami to różnie jest, a orginał będzie pasować. raz w corsie zderzak przód 10cm za szeroki był :) jak coś teraz kupuje to biore orginał używke.
Opublikowano
Podzielam Twoją opinię Dombrek. Ceny używek oryginałów to jakiś kosmos. Kupując kpl. + malowanie wyjdzie spokojnie 2700-3000zł do auta o wartości 15-17 tysięcy to lekka przesada. Tym bardziej, że większość używek też wymaga podklejenia, szpachlowania itd... Wyczytałem na innym forum, że ogólnie problemów nie ma. Jedyny minus to większa szczelina pomiędzy zderzakiem a nadkolem. Jakieś 5mm. Ale za to kpl nowych zderzaków z malowaniem wyjdzie jakieś 1700-1800zł