Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od razu powiem, że korzystałem z funkcji wyszukiwania, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż jestem szczęśliwym posiadaczem BMW X5 e53 z 2005 roku z dużą navi, oczywiście po lifcie. Posiadam wbudowane bluetooth, jednakże na ekranie navi brak jest menu telefonu. Nic nie dzieje się po wciśnięciu przycisku telefonu na navi, ani po wciśnięciu przycisku r/t na kierownicy. Miałem sparowane wcześniej 2 telefony z samochodem, przyciskiem r/t odbierałem, natomiast nie mogłem się rozłączyć - odłączało mi tel od zestawu głośnomówiącego, a nie rozłączało połączenia. Dwa dni temu kupiłem nowy tel i postanowiłem go sparować z samochodem, jednakże wyskakuje błąd. Spróbowałem z innym telefonem i sytuacja wyglądała podobnie, natomiast sparowane już telefony łączą się bez zarzutu. Przeczytałem na zagranicznym forum, że z samochodem mogą w jednym czasie być sparowane 4 telefony i nie można podłączyć więcej telefonów. Widziałem na youtube, że po odłączeniu modułu bluetooth wraca menu telefonu na navi (

), domyślam się także, że resetuje się lista telefonów. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć tego modułu. Powinien on być w tym miejscu co na filmie, albo na tym zdjęciu http://www.xoutpost.com/images/articles/190/BMW%20X5%20Bluetooth%20Installation-8_1.jpg

U mnie natomiast w tym miejscu modułu nie widzę i wygląda to tak: jOuVspXTLzw86Hasov7VgceHQGmiaVBFRCH08z2_7Eg=w1186-h667-no

Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie zatem mam moduł bluetooth? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie masz tego modulu BT - on jest zamontowany pochyło pod zmieniarką CD

jezeli wg opcji auta masz telefon profesionall to można komunikować tel z BT trzeba znać passkey ( 4 cyfry) ktory można odczytać INPĄ lub fizycznie z modułu z naklejki

potem procedura z youtube lub wymuszenie z inpy parowania telefonu i smiga - u mnie z LG G2 dobrze działą, książka sie skopiowała dziąła jak nalezy jedynie nie ma potwierdzenia że telefon jest sparowany tak jak w e60 gdzie wydać połączenie i zasięg telefonu...

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

czesc ja mam male pytanie o bluetooth wiec umnie ktos go wyciagnal i wiec nie wiele myslac otworzylem schowek z lewej strony kable sa ,antena jest wieckupielem modul ulf

i jak podlaczam pali bezpiecznik moze ktos cos wie ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
czesc ja mam male pytanie o bluetooth wiec umnie ktos go wyciagnal i wiec nie wiele myslac otworzylem schowek z lewej strony kable sa ,antena jest wieckupielem modul ulf

i jak podlaczam pali bezpiecznik moze ktos cos wie ?

U mnie to samo ...

Dokupiony moduł ULF nie chodzi tylko zawiesza radio i pali bezpiecznik w bagażniku ... a teoretycznie zastępując moduł Siemensa do bezprzewodowej słuchawki SA630, mając anteny, sterowanie głosowe i takie tam ...

Ma ktoś jakiś pomysł, wiedzę ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, ja mam to samo. Nie miałem modułu siemens po prostu ktoś go wymontował. I teraz jak podłącze moduł to pali bezpiecznik 7,5A z prawej strony w bagażniku. Miałem już dwa moduły i cały czas to samo. Co to może być???
Opublikowano
Wygląda to tak jakby zwarcie gdzieś w instalacji było a nikomu w tym grzebać nie chce się ,bo to sporo zachodu.Sprzedającemu lepiej było moduł wyciągnąć i tyle.Nic innego nie przychodzi do głowy
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. U mnie ten moduł się znajduje ale w wyposażeniu auta jest napisane: instalacja tel kom buisness. Co to znaczy, jest bluetooth czy nie? Telefonu nie mogę sparować, a może coś źle robię? Doradźcie coś
Opublikowano

To ustrojstwo najłatwiej diagnozować komputerowo INPĄ, możliwości może być kilka, może nie być modułu, może być niezakodowany, może się nie chcieć sparować z jakiegoś dziwnego powodu. U mnie np, w ogóle nie chce się parować inaczej niż z kompa, ale ja akurat sam dokładałem całą instalację.

Zaczyna w ogóle wyszukiwać jak mu wymusisz parowanie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A może pali się ten bezpiecznik bo jest nie odpowiedni moduł? Albo brakuje jakiejś przelotki? Widziałem taką gdzieś kiedyś na internecie....
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witajcie. Mam problem ze sparowaniem telefonu z autem. Kupilem X5 2006r i jak postepuje zgodnie z instukcja to nawet nie pala sie lampki na navi. Doslownie nic sie nie dzieje .Nie wiem czy ten modul co jest w bagazniku to mozna jakos resetowac a moze on wogole nie dziala.Moze ktos pomoze.Dzieki wielkie