Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów! Ostatnio kupiłem e60 520d i nie jestem zadowolony z jakosci dzwieku- wydaje mi sie ze to standardowe 4 głosniki. Chciałbym zapytać czy mogę zamontować system logic7 do tej beemki bez żadnych przeróbek? Moze ktoś zna dobry serwis audio w Krakowie i okolicach? pozdrawiam :)
Opublikowano
Czy głośniki od E65 podejdą do E60 ? Mam do kupienia głośniki Logic 7 i zastanawiam się czy będą pasowały do E60? Z góry bardzo dziękuję za informację.
Opublikowano
Głośniki w drzwi pasują , natomiast "gwizdki" trzeba delikatnie przerobić (uchwyty) . Czy ktoś z kolegów montował głośniki w tylne drzwi? Czy to skomplikowana operacja?! Co jest potrzebne do montażu głośników w tylnych drzwiach?
Opublikowano
Głośniki w drzwi pasują , natomiast "gwizdki" trzeba delikatnie przerobić (uchwyty) . Czy ktoś z kolegów montował głośniki w tylne drzwi? Czy to skomplikowana operacja?! Co jest potrzebne do montażu głośników w tylnych drzwiach?

A masz otwory na glosniki w tylnych dzwiach??

Bo jak nie do troche narzedzi bedzie ci potrzebne :mrgreen:

Ja u siebie mam najgorsze naglosnienie i nie dlugo mialem zmieniac na X-ion 200 + wzmacniacz na suby pod fotelami ale zastanawialem sie takze nad zakupem uzywanego L7. Co byscie poradzili?? X-200 czy L7 uzywane

Opublikowano
I po 6 godzinach walki :wink: odpaliłem Logic 7 :D , podłączeniem zająłem się sam , natomiast dopisaniem do CIC-a kolega (zajęło to jemu około 5 minut :) ) . Rozumiem czemu często nie uzyskuję odpowiedzi odnośnie sposobu doposażenia E60 w różne gadżety, ponieważ wiele osób "żyje z tego" i w związku z tym dzielenie się wiedzą na forum nie jest w ich interesie . Osobiście to rozumiem. Najwięcej czasu zajęło mi "rozgryzienie" podłączenia kostki (20 pinowej ) przy wzmacniaczu, ale ogarnąłem to :D . Reasumując cała operacja nie jest skomplikowana.
Opublikowano
ż wiele osób "żyje z tego" i w związku z tym dzielenie się wiedzą na forum nie jest w ich interesie . Osobiście to rozumiem

:cool2: tak to juz jest wchodzą na forum aby zarobic i najlepiej złapac jelenia na chipa za 1200

Opublikowano
Tylko nie wiem czy dobrze podłączyłem + i - od głośników. Nie wiem jak to sprawdzić przy wyjściach ze wzmacniacza. Przy głośnikach wiem jak sprawdzić , który plus a który minus, natomiast nie wiem dokładnie jak jest przy wyjściu ze wzmacniacza. Może parzyste oznaczenia pinów to plusy? Na razie mam na "chybił trafił" :wink: . Mam nadzieję, że gdzieś znajdę informację na ten temat.
Opublikowano (edytowane)

Kostka 20 pinowa od wzmacniacza (są zaznaczone nr pin w kostce):

PIN 1 – żółty z czarnym paskiem – lewe tylne drzwi (+)

PIN 11 – żółty z brązowym paskiem – lewe tylne drzwi (-)

PIN 2 – niebieski z brązowym paskiem – prawe tylne drzwi (-)

PIN 12 – niebieski z zielonym paskiem – prawe tylne drzwi (+)

PIN 3 – żółty z brązowym paskiem – lewy głośnik w tylnej półce (-)

PIN 13 – żółty z czarnym paskiem – lewy głośnik w tylnej półce (+)

PIN 4 – czarny z fioletowym paskiem - prawy głośnik w tylnej półce (+)

PIN 14 – czarny z czerwonym paskiem - prawy głośnik w tylnej półce (-)

PIN 5 – czarny z białym paskiem – głośnik centralny (podszybie) (-)

PIN 15 – czarny z brązowym paskiem – głośnik centralny (podszybie) (+)

PIN 6 – czerwony z niebieskim paskiem – bas lewy (+)

PIN 16 – brązowy z białym paskiem – bas lewy (-)

PIN 7 – niebieski z brązowym paskiem – prawe przednie drzwi (-)

PIN 17 – niebieski z czerwonym paskiem – prawe przednie drzwi (+)

PIN 8 – czerwony z białym paskiem – bas prawy (+)

PIN 18 – brązowy z żółtym paskiem - bas prawy (-)

PIN 9 – żółty z brązowym paskiem - lewe przednie drzwi (-)

PIN 19 – żółty z zielonym paskiem - lewe przednie drzwi (+)

PIN 10 – czerwony z żółtym paskiem – zasilanie 12V

PIN 20 – brązowy – masa -

Edytowane przez KTM71
Opublikowano
Zastanawiam się czy np. plusy do głośników nie powinny być np. w pinach parzystych we wtyczce? Bo u mnie tak trochę pomieszane te plusy i minusy :wink:
Opublikowano
Plus i minus można ustalić przy głośniku (test z baterią) , ale nie wiem ze wzmacniacza, który pin to plus lub minus.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet mi nic nie mów. .....

Nie wiem czy w tym miesiacu odpale.....nawał pracy...1-2dni w domu....cały czas na wyjazdach....

A jak Twój ??

Opublikowano
Gra rewelka, nie ma co porównywać do standardu :wink: . Jednakże najlepszy dźwięk jest wg. mnie z płyty CD (mam wgrane 30GB muzyki , a jednak słucham z płyty CD he he ).
Opublikowano

Ja zapytam jeszcze raz bo nie dostalem przedtem odpowiedzi.

Mam u siebie absolutny standart bussines i chcial bym wymienic na X-ION 200 ale zastanawiam sie takze nad uzywka L7 (oczywiscie nie wszystkie glosniki bo nie mam otworow w tynych dzwiach). Czy lepiej wziasc nowy zestaw niemieckiego M-AUDIO czy uzywany oginal. Dodam ze do subow pod fotelami bede zakladal dodatkowy wmacniacz, no i czy bedzie duza poprawa w jakosci dzieku??

Pozdr

Opublikowano

A co za problem przerobić tylne boczki pod głośniki?

Maskownice po 60 w aso

Mam tapicerkę czarną pod L7 i airbag przedlift jak cos ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
W sumie też nie mam założonych głośników w tylnych drzwiach. Pablo022 wystarczy tylko kupić te maskownice aby zamontować aby móc zamontować te głośniki? Jak możesz to opisz krótko jak to ogarnąć. Z góry dzięki.