Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, od ok tygodnia mam problem z nivo, auto siada równo z dwóch stron głównie po nocce. Nie opada do samego końca a po odpaleniu auto wraca do normalnej pozycji, błędów na zegarach brak, przewody popryskałem płynem i nie widziałem powietrza. Próbowałem rozebrać obudowę od nivo ale nie bardzo wiem jak, odkręciłem je od nadwozia a jak chciałem ruszyć górę to szpilki zaczeły się kręcić, czy posiada ktoś jakiś schemat jak to rozebrać? czy jak chciałbym wymienić kompresor na drugi (chyba że ktoś to regeneruje ?) to potrzebuje komputera żeby coś ustawić czy samo się spompuje wszystko ? nie bardzo mogę gdzieś znaleźć przydatne informacje, jeśli gdzieś coś było to sory ale nie znalazłem
Opublikowano
Sprawdzałes gruszki nivo? Ja miałem tak ze tez tył opadał, głownie prawy, wszyscy obstawiali poduche, a mi jednak puszczała grucha, grucha miała wzery od rdzy i zrobiła się malutka dziurka, ktorej nie bylo widac ani słychac, dopiero jak złałem ją wodą to cichutko zaczeło syczec. Wymieniłem na uzywke (30zł) i chodzi jak ta lala.
Opublikowano
Nie, sprawdziłem tylko przewody w bagażniku, chciałem dostać się do samej pompy ale nie wiem jak. Jak dostać się gruszek ? Dużo roboty ?
Opublikowano

Pompa (kompresor) standardowo jest w bagazniku pod kołem zapasowym w takim "kapturze" odwróconym do góry nogami (przykrywa kompresor)

Gruchy są pod samochodem, dojscie z kanału lub podnosnika,znajdują sie nad dyfrem, Nie da się nie zauważyc. Ja wymieniałem prawą tylna i musiałem odkrecic półośke bo nie chciała się przecisnać, wymiana może nie jest jakas trudna, ale upierdliwa gdyz wąż powietrzny jest twardy i dziwnie wyprofilowany, ale zanim wymienisz musisz najpierw sprawdzic czy to grucha. U mnie było o tyle łatwiej to wykryc ze dziura była na dole i z kanału po spryskaniu wodą było schychac syczenie, a pózniej po omacku palcem macałem i słuchałem czy jest zmiana w syczeniu zeby namacac dziure, jak napisałem wczesniej była tak mała ze nie było widac gdzie puszcza.

Wjedz na jakis kanał rozrób płynu do zmywania z woda, wlej w butelke po ludwiku i pryskaj i nasłuchuj. w ten sposob mozesz cały układ sprawdzic na łączeniach. Najlepszym do tego płynem podobno jest ludwik bo "robi wieksze bański" (: