Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Mistrzuniów!

Muszę kupić końcowy tłumik do E30 318i M10 bez kata, ma tłumik środkowy.

Czy tłumik od wersji 318i M10 z kat. będzie pasował do mojej?

Zamawiam u znajomego za ok. 140 zł, tyle że znajmy nie jest pewien czy nie ma jakichś przeciwwskazań.

Proszę o radę, bo zgłupiałem :? . W ETK te tłumiki są oznaczone innymi numerami, chociaż wydaje mi się, że wyglądają tak samo.

Juzowałem de sercz i nic w tym temacie nie było. A raczej wolę dedykowany, niż jakiś wyjec z allegro.

Pozdrawiam i z góry dziękuję! :modlitwa:

Opublikowano

No i tutaj wlasnie zaczynają się schody...

Bo po VIN to ja mam :doh: E 21 wersje amerykańską i inne takie głupoty...

Obawiam się, że numerki były w robocie...

Silnik mam M10 1.8 wtrysk LE-Jetronic, lampy były bez soczewek (zmieniłem), przedni pas jest taki jak w szerokiej, tył - wąska lampa. Ale wszystko jest ok. Był lakierowany ale nie było jakiejś rzeźby totalnej w stylu wstawienie cwiartki lub nawet pasa. Na tym akurat poznałby się mój wujek - blacharz, lakiernik.

Jak go kupowałem (rok temu) to jeszcze się nie znałem na wersjach i takie tam. Teraz inaczej bym się zabrał do kupowania.

Ale moje BMW jest takie jakie każdy widzi, i nie zamierzam go zmieniać. Polubiłem skubańca i już. Nawet wozy "z przeszłością", jak mój kundelek, wymagają troski. A naprawdę na moją BMcię nie mogę narzekać.

W papierach mam 1991 r. składak.

I bądź tu mądry... Po prostu dopasuję na oko.

Choć podobno "na oko" to chłop w szpitalu umarł...

Dziękuję Ci Moderatorze i pozdrawiam. Link się na pewno przyda.[/url]

Opublikowano
W tej sytułacji proponuję zrobić jeszcze jedno: zdjąć tylną kanapę (bo należałoby twierdzić że ona jest z tego nadwozia), i poszukać zwiniętej papierowej wkładki na której zamieszczone zostały numery! .....sprawdź, może jeszcze tam jest!
Opublikowano

PIORO:

A gdzie masz wybity numer nadwozia? Twój wujek nie widzi że masz w podszybiu wstawiony kawałek pola numerowego z rekina z prawej ćwiartki? Przecież nawet układ numeru jest całkiem inny w E30 i E21.

Opublikowano

No w podszybiu. Mniej więcej na środku. A skąd miałem wiedzieć jak wyglądają numery w rekinie? :8) Zresztą nie o to mi chodzi... Jak napisałem wyżej, jakie jest moje BMW każdy widzi, a raczej może zobaczyć jak będzie chciał.

Tłumik już jest i pasuje. Dzięki Moderatorowi!

Natomiast z rodziną się nie sprzeczam ale raczej chyba trudno jest chyba dopasować ćwiartkę e21 do e30. Moim zdaniem numery były w robocie a nie wspawki. That's all folks!

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam!