Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa ta żaluzja? w moim samochodzie występuję zakres co2 czyli ta żaluzja jest, ale nie jest to niczego podłączona. Czytałem ,że jest ona po to ,aby silnik się szybciej nagrzewał, jednak jeśli byłaby gdzieś podłączona no to zrozumiałem jest dla mnie działanie.

dokładnie chodzi mi o to : http://www.realoem.com/bmw/enUS/part?id=UK51-EUR-02-2011-E81-BMW-116d&mg=51&sg=15&diagId=51_6960&q=51647174450

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie jest i działa. Wielokrotnie widziałem jak pozostawała w zamkniętej pozycji, w lecie po prostu się otwiera aby skierować powietrze na komorę silnika.

Many years ago, a variety of BMW models were already fitted with adjustable radiator slats. Today the second-generation active air flap system manages the incoming cooling air in a way that is adapted even more closely to actual demand, automatically opening or closing the slats between the cooling air intake and the radiator depending on a range of different parameters. This minimises drag, optimises engine cooling and improves cold start performance under all operating conditions. The reduced drag, and the fact that the engine is kept at its optimal operating temperature at all times, saves fuel and at the same time reduces CO2 emissions.