Skocz do zawartości

e46 Jaka skrzynia i wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym troszkę polepszyć brzmienie w aucie, budżet nie duży 400 zł. Nie chcę robić dyskoteki tylko troszkę poprawić bass i czystość dźwięku.

Myślałem o czymś takim http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-8200a-aktywna-skrzynia-zestaw-kabli-i4869549442.html z tego co czytałem zbiera dobre opinie.

Czy może coś innego ? czy coś używanego ?

Opublikowano

Czystości dźwięku tym nie polepszysz.

Co do basu, to coś tam będzie brzdękało w bagażniku - to ma tylko 75 W. Na pewno będzie lepiej niż jest teraz :)

Niestety e46 ma dramatyczne audio, począwszy od głośników, a skończywszy na radiu.

Jeżeli chcesz polepszyć czystość dźwięku, to czeka Cię wymiana głośników i radia.

W chwili obecnej u siebie ma wsadzone dedykowane głośniki MB Quart + miniaturowy sub (20 cm) w bagażniku. Całość podpięte pod 4 kanałowy wzmacniacz, wyciągnięte RCA z seryjnego radia alpine i szczerze mówiąc nie jestem zadowolony z efektów :-( Po podpięciu innego radia jest dobrze. Seria gra dramatycznie. Niestety albo seryjny wygląd albo ładny dzwięk.

Opublikowano
  • Autor

No radio już zmieniłem nie jest to jakaś wysoka półka ale jest już dużo lepiej niż na oryginale.

Radio to Kenwood KMM-101Y można do tego radio w ogóle podłączyć taką skrzynie ? :D

Opublikowano

lepiej zainwestuj pieniądze w zestaw głośników na przód Gladen lub Xion

oczywiście dedykowany pod oe46