Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakaś dziwna.... chodzi o to że z tego co wiem... to powinien być na niej jakiś symbol kod... ale mniejsza o to... jedna niejasność wyjaśniona :lol: więc teraz druga sprawa jak zdjąć te jakieś metalowe kapselki z tych śrub zabezpieczających? :duh: kręci się w obie strony próbuje podważyć i nic :?
PauloX5
Opublikowano
Nie pasuje... Na każdej ze śrób zabezpieczających jest taki jakby... Metalowy kapsel... Na tych zwykłych tego nie ma... Ten kapsel kręci się w obie strony... Ale nie wychodzi... Próbowałem podważyć i też nic... :| później zrobię fotkę pokaże Bardziej obrazowo i co chodzi...
PauloX5
Opublikowano

srZRMR.jpg

Numer oznaczający typ zabezpieczenia jest wybity albo w środku albo na zewnętrznym kołnierzu (obejrzyj dokładnie tą nakładkę). Czasem warto zapisać sobie gdzieś ten numer, bo zdarza "posiać" to ustrojstwo.

A ten kapselek (osłonkę) pewnie można zdjąć przy pomocy jakiegoś zakrzywionego drutu. Wrzuć fotkę wszystko się wyjaśni.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano

zdjęcie tego jakby kapselka na śrubie zabezpieczającej pod tym linkiem

https://imagizer.imageshack.us/v2/898x505q90/537/54DTqG.jpg

chciałbym to jakoś zdjąć i sprawdzić na wszelki wypadek :shock: czy złodziejka

https://imagizer.imageshack.us/v2/960x540q90/540/GMwPO5.jpg

jaką znalazłem w sowim bmw w ogóle pasuje do tych śrub... :?: :?: :?:

PauloX5
Opublikowano
to nie jest przypadkiem po prostu ozdobny kapselek który się nakłada na śrubę żeby lepiej wyglądała? :D
Opublikowano
no jest kapselek.... :D ale nie da się tego swobodnie zdjąć... :( zawsze w innych autach wystarczyło lekko np podważyć i bez problemu wychodziło.... w innych autach takie kapselki mi się nie kręciły w prawo lewo... tu się da tym kręcić w prawo lewo i nic się nie dzieje ... podważam i też nic... :?
PauloX5
Opublikowano
on jest plastikowy czy metalowy? Na moje oko to jest po prostu zwykła nakładka na śrubę, żeby lepiej wyglądało. U siebie też będe takie coś chyba wsadzał. Dobierz klucz do tego i spróbuj może z tym odkrecić o ile jest taka możliwość a jak nie to wypierdziel na siłe i tyle (o ile to jest to o czym mówie)
Opublikowano
metalowy.... w sumie niby w chwili obecnej nie mam jakiegoś poważnego powodu by to zdejmować... ale jestem po prostu ciekawy czy ta złodziejka będzie pasować :?: do tych śrub antykradzieżowych... :?: kapselek jest na każdej ze śrub anty.... i na każdej się kreci w obie strony dość luźno i nic... naprawdę w każdym jak do tej pory aucie zdjęcie takiego czegoś było banalne :D a tu proszę uparte jakieś te kapselki :D trudno za -2-3 tyg wybieram się do pewnej firmy handlującej felgami i oponkami obuć moją Bunie w co najmniej jakieś 18" obecnie stoi na BMW OEM 188 STYLING 17" ale przy gwintowanym zawieszeniu KW trochę malutkie te kółka się wydają.... :P najchętniej założyłbym 19-20" ale niestety to tylko 2.0i 170km zobaczymy jak oni to wyjmą :wink:
PauloX5
Opublikowano
A więc tak nie wytrzymałem i zszedłem do warsztatu i po ciężkich poszukiwaniach znalazłem tego typu śrubę z kapselkiem jest tak jak mówisz obraca się w prawo i lewo trzymając ją w ręku stwierdziłem że faktycznie podważając ją wkrętakiem czy czymś podobnym jest problem zdjąć kapsel ale możesz spróbować jakimiś szczypcami z tym że trzeba końcówki szczypiec owinąć izolacją co by nie uszkodzić ładnego kapsla on jest zdejmowany 100%