Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Grupowiczów :)

Oto moj dylemat: po dokladnym umyciu na wiekszosci (zwlaszcza na plaszczyznach poziomych) mojego auta widac cos w rodzaju malutkich kropek lub piasku w lakierze.

Reczne polerowanie cieniutkim papierem sciernym a pozniej TEMPO nie daje rezultatow - sprawdzone na malym fragmencie.

Czy macie godnego uwagi lakiernika w Krakowie lub Rzeszowie badz okolicach ktory dalby sobie z tym rade lub chociaz zdiagnozowal co z tym zrobic aby lśniło? ;)

pozdrawiam!

t.o

Opublikowano
Witam na początku mojej wiadomości powiem ci że zrobiłeś bląd z tym matowaniem :duh: Niestety na te kropki na lakierze nie poradzisz polerką musisz albo polakierować klarem czyli bezbarwnym lakierem a w najgorszym wypadku polakierować całe elementy:( pozdrowionka :twisted2:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

O ciekawy temat...

Wiesz ja mam ten sam problem i co najgorsze nie mam pojęcia od czego to jest :?: :?:

Natomiast wiem że samochód był lekko przetarty jedną stroną, co by znaczyło że możliwe jest to iż u lakiernika może nie przykryli reszty samochodu i został on jakoś niechlujnie polakierowany :?: :?:

Z tego co wiem to z niemców słabi lakiernicy są hehehe... :mrgreen: .

Druga wersja to może jakaś wada lakieru :?: :?:

Nie jest to zbytnio widoczne ale denerwuje oko podczas mycia :(.

Natomiast co do próby usunięcia nie ryzykuję z uwagi na fakt iż może się to oberwać i dopiero kijowo będzie wyglądzć :) .

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
Ja mam takie cos na przednich blotnikach. Jest to niezwykle szorstkie. Z tym, ze u mnie po drodze do domu wylewali kilka km asfaltu wiec podejrzewam ze to wlasnie on znajduje sie na moich blotnikach
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj :D

Nie widziałem auta ale może być to tzw podpis lakiernika .......dodam słabego .

Najczęściej dzieje się tak jeśli podczas schnięcia auta - gdy w lakierni pojawi się przeciąg ktoś otworzy drzwi lakierni i zawieje pyłem lub jeszcze gorzej piachem na schnący lakier .

Najczęściej są to pojedyńcze drobinki ale widziałem auto które miało piasek prawie na całej powierzchni maski

Pozdrawiam

MarioBigRed

Opublikowano
Jeli sa to tylko drobne kropeczki to polerka powinna pomoc!!! najlepiej zmatowac caly element papierwm wodnym 2000 lub 2500 a pozniej pasta polerka gruboziarnista 5 na maszyne zakładasz twarda gąbke a po ty m wszyskim mleczko polerskie i miekka gabka!!! i wszysko bedzie okej!!! rada dla ciebie uwazaj zeby nie przetrzec lakieru bezbarwnego do lakieru bazowego!! mjesli znasz sie troszke n alakiernictwei nporadzisz sobie bez problemu