Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś chcialem wymienić czujnik walka wylotowego i śruba w środku się obkrecila. Co robić?? Pozdrawiam.
Opublikowano
Nie martw się, jeśli będziesz wymieniał czujnik wału problem bedzie wiekszy najprawdopodobniej.Tam wogóle nie ma miejsca, :mrgreen: .Musisz w miare delikatnie wbic numer wiekszą gwiazdke.Idzie to zrobić,ćwiczyłem.Lub w miarę delikatnie rozwal to "ucho" czujnika.Wówczas można będzie odpowiednim narzędziem chwycić śrubę.
Opublikowano
A co myślisz przecięciu śruby diaksem? Cienka tarcza, tak żeby można było włożyć płaski śrubokręt? Co myślisz pójdzie tak?
Opublikowano
Na wylotowym niby miejsce na taką operacje niby jest.Lecz pomysl : ta sruba jest dość twarda,nawet cienka tarcza jest gruba dość.Jeśli się wyłamie fragment śruby to siedzimy w czarnej d... dopiero, :mrgreen: Lepiej wbij gwiazdkę.
Opublikowano

Kiedyś objechałem śrubę przy DISA.

Nawierciłem ją wkrętarką z kątowym borkopem, potem wykrętak i wykręciłem ją bez problemu.

Nie wiem czy w Twoim przypadku da się podejść w ten sposób.

Opublikowano
Niestety nie ma dojścia z tymi narzędziami:) mam już wykretak później będę tworzył zobaczymy czy się uda:)
Opublikowano
A co myślisz przecięciu śruby diaksem? Cienka tarcza, tak żeby można było włożyć płaski śrubokręt? Co myślisz pójdzie tak?

Jeśli jest podejście na diaks ,to przecinak powinien dać radę.

Opublikowano
przecinakiem raczej od gory ale jak wiecie z gory to nawet tej srubki nie widac, diaks wchodzi na styk bokiem, naracie sproboje wykretakiem w poniedzialek, pozdrawiam.
Opublikowano
Kamyk,nie kombinuj tylko słuchaj rad, :D .Nie słyszałem od babci tylko robiłem to.Wymieniając czujnik wału.Dopiero tam nie ma miejsca.Zjedziesz wykrętakiem krawędzie i wówczas nie zrobisz w prosty sposób nic.Zresztą wykrętak jest dostosowany do otworu w kształcie walca.I głębszego niż ten który jest.
Opublikowano
ok najpierw rozwale te plastikowe ucho ktore lekko oslania srubke i sproboje zlapac jakos kleszczami samozaciskajocymi sie, moze pojdzie:)
Opublikowano

Śruba odkrecona:))

dorobilem imbusa o rozmiarze 5.5 i nabilem go młotkiem na śrubę, z trudem ale puściła, była na niebieski klej. Pozdrawiam.