Skocz do zawartości

2.8ci obrobiona srubka od czujnika walka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś chcialem wymienić czujnik walka wylotowego i śruba w środku się obkrecila. Co robić?? Pozdrawiam.
Opublikowano
Nie martw się, jeśli będziesz wymieniał czujnik wału problem bedzie wiekszy najprawdopodobniej.Tam wogóle nie ma miejsca, :mrgreen: .Musisz w miare delikatnie wbic numer wiekszą gwiazdke.Idzie to zrobić,ćwiczyłem.Lub w miarę delikatnie rozwal to "ucho" czujnika.Wówczas można będzie odpowiednim narzędziem chwycić śrubę.
Opublikowano
  • Autor
A co myślisz przecięciu śruby diaksem? Cienka tarcza, tak żeby można było włożyć płaski śrubokręt? Co myślisz pójdzie tak?
Opublikowano
Na wylotowym niby miejsce na taką operacje niby jest.Lecz pomysl : ta sruba jest dość twarda,nawet cienka tarcza jest gruba dość.Jeśli się wyłamie fragment śruby to siedzimy w czarnej d... dopiero, :mrgreen: Lepiej wbij gwiazdkę.
Opublikowano

Kiedyś objechałem śrubę przy DISA.

Nawierciłem ją wkrętarką z kątowym borkopem, potem wykrętak i wykręciłem ją bez problemu.

Nie wiem czy w Twoim przypadku da się podejść w ten sposób.

Opublikowano
  • Autor
U mnie to prawie jej nie widać muszę kłaść się na silniku:)
Opublikowano
Ja takie rzeczy odkręcam małym przecinakiem i młodkiem,zawsze działa
Opublikowano
  • Autor
Niestety nie ma dojścia z tymi narzędziami:) mam już wykretak później będę tworzył zobaczymy czy się uda:)
Opublikowano
A co myślisz przecięciu śruby diaksem? Cienka tarcza, tak żeby można było włożyć płaski śrubokręt? Co myślisz pójdzie tak?

Jeśli jest podejście na diaks ,to przecinak powinien dać radę.

Opublikowano
  • Autor
przecinakiem raczej od gory ale jak wiecie z gory to nawet tej srubki nie widac, diaks wchodzi na styk bokiem, naracie sproboje wykretakiem w poniedzialek, pozdrawiam.
Opublikowano
Kamyk,nie kombinuj tylko słuchaj rad, :D .Nie słyszałem od babci tylko robiłem to.Wymieniając czujnik wału.Dopiero tam nie ma miejsca.Zjedziesz wykrętakiem krawędzie i wówczas nie zrobisz w prosty sposób nic.Zresztą wykrętak jest dostosowany do otworu w kształcie walca.I głębszego niż ten który jest.
Opublikowano
  • Autor
ok najpierw rozwale te plastikowe ucho ktore lekko oslania srubke i sproboje zlapac jakos kleszczami samozaciskajocymi sie, moze pojdzie:)
Opublikowano
  • Autor

Śruba odkrecona:))

dorobilem imbusa o rozmiarze 5.5 i nabilem go młotkiem na śrubę, z trudem ale puściła, była na niebieski klej. Pozdrawiam.