Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

na forum jestem nowy, od kilku dni jestem posiadaczem BMW E90 320D 2.0 163km. Autko po zakupie sprawowało się idealnie. Wieczorem po przyjeździe na parking auto zgasiłem poszedłem do domu. Na następny dzień idę do auta, otwieram je, wkładam kluczyk, radio się odpala, wszystkie kontrolki, naciskam guzik start i totalnie nic, cisza. Rozrusznik nie kręci ani nic. Odłączyłem aku, podłączyłem na nowo i dalej to samo wkładam kluczyk, silnik nie rusza, totalna cisza. Co może być tego przyczyną? dziękuje za wszelkie sugestię. Pozdrawiam :)

Opublikowano
Nie, tak myślałem, że jeżeli ten akumulator by padał to by wcześniej dawał jakieś oznaki a po drugie to hmm, radio by działało, drzwi by się otwierały no i chyba silnik próbowałby trochę kręcić. Wcześniej miałem Mazdę 6 i jak tam padł akumulator tak nagle to nie działało nic, także doświadczenie z BMW jak na razie małe..
Opublikowano

Witam

Może głupie pytanie, ale czy wcisnąłeś sprzęgło (jak to manual albo stop jak automat)?. Jak byś miał padnięty aku to na liczniku by mu się pokazał akumulator. A zapłon Ci się pojawia??

Opublikowano
no sprzęgło wcisnąłem :) jak włożę kluczyk, wszystkie kontrolki się pojawiają klikam start i totalna cisza. Jutro spróbuję odpalić na kablach albo podładować aku na prostowniku, sprawdzę wszystkie bezpieczniki, zmienię kluczyki, może się rozładował albo coś a jak nie to serwisik ^^