Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam BMW 7 E38 z 2001 roku z silnikiem 2.8 Chciałbym go zagazować. Facet w warsztacie zaproponował mi taki zestaw. Powiedzcie co o nim sądzicie. Czy warto iść w tę stronę?

Sterownik: Zenit Pro

Wtryskiwacze: Herkules

Reduktor: Gurtner srebrny

Opublikowano

Wejdź na lpg-forum i tam Ci w tym temacie dobrze doradzą najlepiej.

Ważne, żeby wybrać dobry warsztat i kogoś kto się zna. A najlepiej jak się zna i na LPG i na BMW, a to rzadkość. Ja robiłem u Nikodema w Wawie - ma to pewną wadę, otóż nikomu poza nim nie powierzę już swojego auta (nie tylko kwestie LPG, ale mechanika, elektryka itp.). Jedyny problem jest taki, że mam do niego 300km, ale warto. ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W sierpnu zakładałem do mojej BRC SEQUENT i jestem bardzo zadowolony. Chłopaki z firmy Gomar w Łasku naprawdę znają się na rzeczy, a i BMW jest im dobrze znane. Polecam
Opublikowano

Ja pojechalem do warsztatu w 2010 roku i powiedzialem zeby mi sciagnieto i zamontowano zestaw ktory mi polecono na LPG forum:

-stag 300 plus

-wtryski hana zielone

-reduktor gold

Od tamtej pory tylko filterki co roku zmieniam i wiecej mnie nic nie interesuje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja do swojej 4.0 zalozylem sterownik najtanszy optima , natomiast parownik i wtryski(baracuda) gorna pólka jak narazie tylko tankuje gaz roznicy zadnej nie ma na gazie czy benzynie :)