Skocz do zawartości

[316i] Zmiana OBC 7 na 18. Dwa pytania po montazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam dwa pytania po zmianie OBC. Pierwsze: czy funkcja SPEED w glownym menu pokazuje predkosc aktualna czy srednia? Drugie: co ile aktualizuje sie spalanie 1 i 2 i oznacza spalanie 1 a co 2? Po zmianie OBC zrobilem jakies 3km i spalanie jedno i drugie pokazuje 39,5. Czekam na odpowiedzi :)
Opublikowano

Średnia prędkość od ostatniego zresetowania.

Zużycie paliwa 1 i 2 pokazują dokładnie to samo, czyli zużycie paliwa od ostatniego zresetowania. Od Ciebie zależy jak to wykorzystasz. Ja np. 1 resetuję po każdym tankowaniu do pełna (więc pokazuje średnie zużycie paliwa pomiędzy tankowaniami - umożliwia więc monitorowanie faktycznego zużycie paliwa i konfrontowanie wskazań komputera), a 2 nigdy nie resetuję (więc wskazuje średnie zużycie paliwa odkąd kupiłem samochód).

Opublikowano
A co ile sie to spalanie aktualizuje? Co ile km? Chce miec pewnosc ze dobrze to podlaczylem :)
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisał tak jest. Jeżeli zawyrza spalanie zrób korektę w teście. Spalanie w danej chwili wyświetli się kiedy wybierzesz odpowiedni test. Jeżeli działają Ci ukryte testy to nie doszukuj się problemu

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558