Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kompletnie nie wiem co zrobić z przodem na desce... kompletnie nic tam nie wejdzie... nie znalazłem głośników 66mm!

Co o tym myślicie? Jakieś sugestie?

Przerobic pod 100mm i zrobic odseparowany zestaw 3-drozny. Zagra o niebo lepiej niz 2-drozny :cool2:

Bylo: E32 735iA, E36 325TDS, E34 525iA

Jest: E39 523iA, E46 330d

Opublikowano

Ale jak przerobić? Skoro obok jest nawiew!!!

A półki nie chce masakrować....

Rob ił to ktoś?

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
ja sie do tego przymierzam :8) dam znac jak to wyjdzie. ale mysle ze pewne posuniecia wymagaja nieco odwagi. w tym przypadku pytanie brzmi: poswiecic deske i powiekszyc otwory czy zrezygnowac z hi-endowego brzmienia. oczywiscie mozna ominac temat montujac sredniotonowki wogole gdzie indziej, np. w slupkach razem z tweeterami. tyle ze wtedy musisz przerabiac slupki :D ale o tym decydujesz ty sam oraz prawa akustyki.

Opublikowano

Tak...połączenie oryginalnego klimatu z dobrym brzmieniem to w E34 trudna sprawa :| ...Ja w ogóle jestem laikiem w tych sprawach(car audio) i nie wiem co to Hi-end albo tweetery :( , chłopaki może podrzucicie mi linki jakiś dobrych stron abym mógł poduczyć się troche i nadrobić moją niewiedzę :8) będę bardzo wdzięczny i z góry wam dziękuje :wink:

Może moglibyście porobić zdjęcia waszych radyjek( o ile nie są to radia oryginalne BMW) i wstawić tu?.Chciałbym zobaczyć jak wyglądają radyjka w waszych Beemkach i jak komponują się z całą deską.

Pozdrawiam wszyskich i cieszę się że temat się tak ładnie rozwija :wink:

Opublikowano

Korzystajac z okazji moze uzyskam tez jakas porade :wink:

w swojej beemce mam radio/casette bisnes , chcialbym wymienic na cos takiego

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/10/1067/106769/10676938/106769382

lub podlaczyc orginalna zmieniarke cd BMW tylko ktora pasuje do Bmw 320 z 2002r. np.??

http://www.allegro.pl/item107784840_fabryczna_zmieniarka_bmw.html

czy

http://www.allegro.pl/item107651603_bmw_e38_e_39_e46_x3_x5_oryginal_na_6_cd.html

mam maly dylemat ktore lepiej sie sprawdzi , np. w odtworzeniu plyt wypalanych :?: o MP3 pewnie mozna zapomiec?? no ale dla mnie liczy sie orginalny sprzet BMW :mrgreen:

Opublikowano

Wez pod uwage Alpinke serii od CDA w gore :8) Oczywiscie jesli sluchasz czegos oprocz TOK FM :mrgreen: Wiochy tym napewno nie zrobisz (w przeciwienstwie do pioneera z delfinkami) a zagra to nieporownywalnie lepiej niz najlepsze orginalne radio BMW. Stylowo tez nie bedzie najgorzej (sa radia Alpine z wybieralnymi kolorami podswietlenia). Ja tez mam Alpinke i nie zamienilbym jej na zadne inne, a tym bardziej fabryczne radio :naughty:

Dla wyjatkowo upartych jest jeszcze jadna opcja: zostawic orginalny interfejs BMW a wymienic cale bebechy i zrobic to u naprawde dobrego fachowca :twisted2:

Opublikowano

ja wymieniłem oryginalnego kaseciaka business na oryginalne CD business,

wywaliłem oryginalne twestery i przednie głośniki. Zmieniłem twestery na

SINUSLIVE NEO 25S

http://www.allegro.pl/item106688303_sinuslive_neo_25s_jedwabne_tweetery_za_tak_malo.html

a z przodu na dwódrożne Kenwoody i teraz naprawdę jest nieźle. Do ideału sporo brakuje, bo mam kombi i tył tylko "miałczy" a nie "chula", ale i tak jest spora poprawa. Chciałem zachować charakter i styl pomarańczowego kokpitu. Poza tym sam RDS jest ok, radio "trzyma " stacje jadąc przez Polskę, w sumie jest naprawdę ok, a co najważniejsze nie mam przed sobą choinki, ale sam smak BMW :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
a ja mam pytanie niedawno kupilem bmw e34 kombi oczywiscieimporte okradl auto ze sprzetu a w dodatku jestem osoba na wozku takze zadne przobki w aucie nie wchodza w gre a chodzi mi o wymiary glosnikow w orginalne miejsca super bybylo gdybym dostal linki z alegro co kupic chodzi mi o glosniki z sredniej polki :wink:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najlepiej bedzie pojechac do firmy, która robi car-audio.Tam powiesz jakie masz wymagania i zaoferują Ci sprzęt pod Ciebie :)

Mi powiedzieli że będe musiał wybulić 4500zł za to co chce...no cóż,kupiłem alusy oryginalne od M-ki,doprowadziłem autko do lepszegp stanu(wymiana części) a audio zaloze na drugi rok :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

streetfighter: No i jak tam prace... bo sie pogubiłem i nie wiem w koncu czy juz widzialem jak pomontowales sprzet czy nie...

Moj sie caly rozjechal. Znaczy sie byłem zachwycony.. na początku. Teraz dochodze do wniosku, ze radykalnie musze zmienić część głośników...

http://www.taschki.pl/ - zastanawiam sie nad zakupem taszek do drzwi... I tak bede zmieniać tapicerke w aucie (już zrobiłem dwa przednie fotele) wiec ładnie bym sobie boczki u tapicera zrobił co by sie w całość ładnie zlewało...

Wywaliłem skrzynie z bagażnika.. po prostu nie mam na nią miejsca (małe dziecko, firma itd)...

Obecnie mam 2 x Phonocary 160mm w nogach (musze je zamontować na nowo bo są na mdf-ach ale brzydko to wygląda.. myśle nad przerobieniem orginalnych plastików), 2 gwizdki phonocara w lusterkach z których jestem wybitnie zadowolony.. są rewelacyjne.

To podłączone do wzmacniacza oczywiście poprzez zwrotnice.

I do tego na tylneij półce prostrze phonocary serii Y-Line zapuszczone z radia.. które moim zdaniem psują całość... Mam do nich gwizdki ale podejrzewam ze jak je podłącze.. to po dwóch dniach zdemontuje całość z tylniej półki i kupie coś nowego...

Reasumując: szukam dobrego rozwiązania z obecnej sytuacji.

Zastanawiam sie nad jakimiś średniotonówkami ale strasznie cięzko coś znaleść co ma 66mm i w dodatku gra... ;> Jako zestaw trójdrozny z przodu myśle ze by sie to sprawdiło...

A na tył chyba na półkę pójdą jakieś trójdrozne elipsy... szkoda tylko ze nie wejdą pd orginalną maskownice...

Zastanawiam sie jeszcze jak ewentualnie zamontować głośnik niskotonowy... w E34 jest to na prawde wyczyn. Skrzynia w bagażniku odpada.. Montaż na tylniej półce oznacza cięcie auta.. no i tak to pewnie nie zagra a bedzie wyglądać wiejsko... może jakaś zabudowa od tyłu w bagażniku? Ale jednak to zabiera miejsce...

Doradzcie coś... Za długo już sie męcze.. [/i]

A. Einstein

Opublikowano

Misyo, zrob tak jak u mnie, naprawde bedziesz wniebowziety i przez dlugi czas nie pomyslisz o zmianie sprzetu. Wydaj kase raz a dobrze zamiast ciagle zmieniac i w efekcie wydac jeszcze wiecej z gorszym efektem.

U mnie jest tak jak bylo czyli:

AD 600 / T100 / M35 Neo - zestaw trojdrozny przod, zwrotki robione recznie pod zestaw, graja nieporownywalnie.

Sredni glosnik z magnesem neodymowym wchodzi zamiast tweeterow w deske, gra znakomicie, M50 Neo jest duzo drozszy a roznicy wielkiej nie ma.

Subwoofer w skrzyni BR XTB12 - naprawde szybki, precyzyjny bas.

Wzmiacniacz GZRA 4200X - niedrogi ale swietny wzmak, oczywiscie nie do porownania z Sinfoni, ale w tej cenie rewelacja.

Do tego oczywiscie jak najlepsze kable.

No i montaz...

Odpusc sobie taschki, przy glosnikach W600 nie sa do niczego potrzebne, znakomicie graja w nogach. Kup tylko te panele ktore ja kupilem, wygladaja jak fabryka i sa bardzo dobrze wykonane.

Trust me :8) Tez wydalem juz kupe kasy na tansze glosniki i to nigdy nie bylo to... Gdybym od poczatku zainwestowal w jakosc wydalbym mniej. Ale coz, czlowiek uczy sie cale zycie :mrgreen:

Pozdrawiam

Street

Opublikowano

Coraz sensowniej to wszystko wychodzi.. ;>

Wrzuć jeszcze foty i już bede wiedział na co zbierać $$$

A. Einstein

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29532&highlight=

tu masz zdjecia przodu. na sredniotonowkach sa oczywiscie orginalne maskownice tweeterow, wszystko wyglada na serie :8) tweetery w slupkach, przydaloby sie ukierunkowanie ale narazie nie mam czasu na rzezbienie slupkow.

zdjec bagaznika nie robilem bo nie mam zabudowy tylko skrzynie BR i wzmacniacz przykrecony do gornej blachy.

Zbieraj kase na dobry sprzet, potem 100% satysfakcji gwarantowane. I jesli myslisz o AD to tylko z wooferami W600 bo one sa zaprojektowane do konkretnego lupania nawet w komorach o malej objetosci (tak jak te w nogach w E34) :cool2:

Pozdrawiam

Street :8)