Skocz do zawartości

Autoalarm ? Jest czy nie jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z uwagi na to ,że to moje pierwsze BMW mam jeszcze problem z dokładnym ustaleniem co i jak powinno działać.

Czytałem już na forum o auto-alarmach do bmw e39 i były tam wymieniane różne diody przy lusterkach, czujnik ruchu przy podsufitce , migające światła przy załączaniu itd itd .

Niestety u mnie takich rzeczy nie ma ,a "PODOBNO" alarm mam zamontowany.

Od strony pasażera ,pod schowkiem mam taką dziwną skrzyneczkę :

http://images.tinypic.pl/i/00653/lnj8ce8f77vz_t.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00653/935i6jxarrve_t.jpg

Pytanie jest następujące - czy to jest alarm ? A jeśli tak to jak sprawdzić czy działa ?

Z góry dziękuję za pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To mi bardziej na głośnik od CB wygląda niż na alarm. Poza tym było by to bardzo źle miejsce jak na syrene, 5s i po kablu.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Też mi to dziwnie wyglądało.

Jednak - nie mam instalacji do CB Radia.

Miałem jedynie zestaw głośnomówiący ,ale on jest podłączony pod głośniki radia ( nie jestem w stanie powiedzieć tego na pewno bo jest on pod starego siemensa s6 ).

Próbuję się dowiedzieć czym to ustrojstwo jest i ewentualnie jak sprawdzić czy gdziekolwiek, jakikolwiek alaram mam czy muszę kupić ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli miał byś seryjny alarm, montowany w fabryce to można sprawdzić po nr. VIN, tak najprościej.

Jeśli ktoś dokładał to już nie wiem ale zaczął bym poszukiwania od baterii i nie seryjnych kabli połączonych pod (+)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Też mam taki głośniczek, alarmu nie mam i też myślałem że jest on od głośnomówiącego. telefon jest na starą nokię, więc jeszcze nie korzystałem z tego i nie wiem czy jest podczepiona pod głośniki czy tylko pod ten własnie głośniczek pod spodem, ot zagadka :)